Landmænd vil skyde på landbrugstop på grund af husdyrlov

NYHED: Gæmelke og Henrik Høegh er kaldt til stormøde af utilfredse landmænd på grund af husdyrloven. De er utilfredse med landbrugstoppens indflydelse på de endelige miljøregler, som de finder for skrappe.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er kommet bag på mig, at man er så kritisk over for det arbejde og den indsats, vi har gjort for at få en mere gennemskuelig og forudsigelig husdyrregulering. Selv synes jeg, at vi er nået et godt stykke vej...

Henrik Høegh
Viceformand, Dansk Landbrug

"Må vi så lige få en forklaring," lyder det fra landmændene.  Mens miljøministeren lægger pres på kommunerne for, at de skal komme i gang med at behandle landmændenes miljøgodkendelser, og mens kommunerne mener, at Skov- og Naturstyrelsen har givet for få og for sene svar på om de nye regler, så skal landbrugets top nu også i ilden på grund af husdyrlovens møde med virkeligheden.

Over for flere hundrede landmænd skal landbrugstoppen i form af Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke og Dansk Landbrugs viceformand Henrik Høegh forklare, hvad de har gjort for at få overgangen til den nye husdyrlovs miljøgodkendelser tilstrækkeligt smidig. Dette fremgår af Landbrugsavisen.

252 landmænd i Nordjylland, der sendte ansøgninger til det daværende Nordjyllands Amt, er rasende over, at deres ansøgninger skal gå om. Samtidig er landmændene stærkt utilfredse med, at Skov- og Naturstyrelsen har udarbejdet et såkaldt nitrat-kort, der udpeger områder, der skal beskyttes særligt mod kvælstofforurening. Langt flere områder er udpeget, end landmændene havde forventet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024