LEDER: Er Boel politiker eller embedsmand?

Claus Iversen

Det er skuffende, at regeringen med dette finanslovsforslag ikke forsøger at gribe de bolde, der allerede svæver i luften og fremsætter en overordnet og sammenhængende vision på fødevare-, landbrugs- og fiskeriområdet, der virkelig batter.

FødevareTinget
DER ER STOR forskel på at være i regering og være 'almindelig' folketingspolitiker. En regerings respektive ministre er ansvarlige ikke bare for det parti, de tilhører, og de vælgere, der stemmer på dem, men for hele befolkningen.

Som minister skal man med andre ord administrere et ressortområde - ikke nødvendigvis med et Pareto-optimum som udgangspunkt - men ud fra det faktum, at ens holdninger og ønsker pludselig kan blive til virkelighed for mange mennesker ude i den virkelige verden.

Regeringer og dens ministre er derfor ofte blevet beskyldt for at 'lade stå til' i frygt for, at for store ændringer vil skræmme vælgerne væk.

MAN GLEMMER SINE politiske visioner og mærkesager og overtager rollen som embedsmand, dvs. man nøjes med at administrere og glemmer, at man faktisk er valgt pga. af sine politiske holdninger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024