LEDER: Grænseværdier kan være for skrappe

Claus Iversen

Det burde være en selvfølge - til gavn for ulandene og verdenshandlen generelt - at alle fastsættelser af grænseværdier bliver fulgt op af beregninger, der viser hvor mange menneskeliv der hhv. reddes og tabes på forskellige kontinenter, og hvor meget verdenshandlen sættes tilbage.

FødevareTinget
NÅR DER TAGES stilling til, hvor meget af 'et farligt stof', der må være i vores fødevarer, er forsigtighedsprincippet som oftest rådende.

Hellere tillade for lidt end for meget. På denne måde sikrer man, at eventuel tvivl kommer forbrugeren til gode.

Oftere og oftere er det EU, der på hele fællesskabets vegne og på baggrund af videnskabelige arbejdsgruppers rapporter, fastsætter, hvor meget der må være af et bestemt stof i fødevarer eller foderstoffer, de såkaldte grænseværdier.

SOM OFTEST ER de europæiske grænseværdier meget skrappere end det, man kan blive enige om på globalt plan. Det betyder, at mange lande uden for EU har svært ved at eksportere deres varer til Europa, fordi de ganske enkelt ikke lever op til de restriktive europæiske regler.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024