LEDER: Hvad med det frie valg?

Claus Iversen

Forbrugernes frie valg bør ikke være til forhandling, fordi den bagvedliggende variabel nu hedder kyllingekøds oprindelsesland i stedet for indhold af GMO. Ellers begynder fødevareministerens ord om forbrugernes frie valg i andre sammenhænge at halte.

FødevareTinget.

NÅR DANSKE FORBRUGERE køber oksekød, så kan de læse på varen, hvilket land kødet kommer fra. Oplysning om oprindelseslandet er et lovkrav.

Det samme er ikke tilfældet, når snakken falder på kyllingekød. Her kan en virksomhed importere kyllingekød fra eksempelvis Thailand uden, at den behøver at informere forbrugerne om, at det altså stammer fra Thailand.

Det er Tulip, der er kommet i mediernes - og politikernes - søgelys, idet virksomheden importerer store mængder thailandsk kyllingekød, som sælges i Danmark, uden at forbrugerne får besked på, at kødet stammer fra Thailand.

DET THAILANDSKE KYLLINGEKØD bliver kontrolleret af de thailandske myndigheder, af de danske myndigheder og af Tulip selv. De danske forbrugere har derfor ikke noget at frygte mht. fødevaresikkerheden. Den er i orden.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024