LEDER: Stor, større, bedst

Claus Iversen

Alt i alt må det siges, at meget tyder på, at regeringen entydigt ønsker at favorisere de allerede eksisterende og store landbrug.

FødevareTinget

DET BLIVER SVÆRERE og sværere for unge landmænd at få deres egne gårde. Jordpriserne er steget markant de seneste mange år, og med den igangværende strukturudvikling i landbruget bliver det stadig vanskeligere for unge at etablere sig i landbruget, bl.a. fordi de etablerede landmænd har langt bedre økonomisk mulighed for at erhverve de landbrugsejendomme, der bliver udbudt til salg.

Som omtalt andetsteds i denne uges udgave af FødevareTinget, så har en arbejdsgruppe under Fødevareministeriet udarbejdet en rapport, der går den såkaldte YJ-ordning - yngre jordbruger-ordning - efter i sømmene.

Hvis man ønsker at ændre den nuværende udvikling, hvor etablerede landmænd opkøber flere og flere gårde, og produktionen af primærprodukter til videre bearbejdelse bliver mere og mere ensrettet, så gør man klogt i at lytte til arbejdsgruppens konklusioner.

ELLERS RISIKERER VI, at de fleste nyuddannede landmænd ikke har mulighed for at komme på banen med deres nye ideer og innovative forandringer til stor skade for mangfoldigheden og kvaliteten af de danske primærprodukter.

Dokumentation

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024