LEDER: Stråforkortere eller ikke stråforkortere

Claus Iversen

Derfor bør enten fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) øremærke midler til forskning om stråforkortere, eller også må et flertal uden om regeringen få hende til at gøre det.

FødevareTinget

DER FINDES VISSE emner, som er svære at blive kloge på. Hvor det er svært at danne sig et overblik og på et sagligt grundlag konkludere, hvad der er rigtigt og forkert.

Stråforkortere må siges at falde ind under denne kategori af emner, der er svære at blive kloge på. Der er i sommerens løb blevet sagt mangt og meget om stråforkortere, og ikke det hele er lige velovervejet.

En ting er dog sikkert: Stråforkortere er en pesticid, som i sig selv er ikke er sundt for mennesker at indtage. Spørgsmålet er så, om det er decideret usundt at indtage under de tilladte grænseværdier.

DET ER I dag svært at forbyde anvendelse af stråforkortere, idet de tilladte pesticider er blevet videnskabeligt vurderet i EU og WHO-regi. Herfra er konklusionen, at anvendelse af stråforkortere under de fastsatte grænseværdier ikke er sundhedsskadeligt for mennesker.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024