L&F om klimaregnskaber: Vi ser det ikke som et reguleringsværktøj

INTERVIEW: Regeringen og landbruget vil se på klimaregnskaber for de enkelte landmænd. Hensigten er at lave ordentlige udredninger, ikke at regulere landmænd på baggrund af det, fortæller områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

Det er alt for tidligt at tage stilling til, hvordan klimaregnskaber skal bruges, mener Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer.
Det er alt for tidligt at tage stilling til, hvordan klimaregnskaber skal bruges, mener Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg kan sige, at jeg har meget svært ved at forestille mig et klimaregnskab, hvor landmanden straffes økonomisk. Det, som partnerskabet drejer sig om, er, at vi får sat os ned, og vi rent faktisk får udredt en række forhold. 

Niels Peter Nørring
Områdedirektør, Landbrug & Fødevarer

Valg af indsatser skal ske på baggrund af den bedste oplyste faglige viden, og det er alt for tidligt at tage stilling til, hvordan klimaregnskaber skal bruges.

Niels Peter Nørring
Områdedirektør, Landbrug & Fødevarer

Landmænd kan i fremtiden få et regnskab ikke bare for gødning og økonomi, men også for klima.

Det er konsekvensen, efter et nyt klimapartnerskab har set dagens lys.

Onsdag annoncerede regeringen, at man som opfølgning på sit klima- og luftudspil i efteråret har indgået et partnerskab med Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024