Mærkning af fødevarer til fordel for allergikere

Tina Møller
Dokumentation
Spørger: Karen J. Klint (S).

Spørgsmål: »Agter regerngen, da handleplanen for handicapområdet ikke omfatter en særlig mærkning af fødevarer, så folk med allergi bedre kan foretage indkøb, gå på restaurant m.v. og dermed undgå at købe eller spise noget, som udløser deres allergi, ved siden af handlingsplanen at arbejde for en sådan mærkning?«

Begrundelse: Spørgeren er bekendt med, at der f.eks. i England er en mærkning på menukort med symboler for de mest udbredte fødevareallergier, så gæster let kan orientere sig om indholdet, før de bestiller en ret, og da flere og flere borgere rammes af fødevareallergi og astma, vil en sådan mærkning være en god hjælp for at undgå anfald provokeret af fødevarer, som allergikere ikke kan tåle.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024