"Man må for guds skyld ikke røre trafikken"

Man må røre ved meget i dansk miljøpolitik, men for guds skyld ikke trafikken, mener Martin Lidegaard. Den nye miljøordfører for De Radikale vil dog gøre sit til, at kæde trafik og miljø sammen. Første skridt er et beslutningsforslag om kørselsafgift, der skal nedbringe Danmarks CO2-udsplip.
Marie Andergren

Afgiften er helt uproblematisk, og i Danmark efterlyser vognmændene den faktisk selv. Det er et eksempel på noget, som jeg ikke fatter, der ikke er blevet gjort noget ved for længe siden

Martin Lidegaard (R)
Miljøordfører
Posten som miljøordfører stod på Martin Lidegaards ønskeliste, da Marianne Jelved efter valget forsøgte at dele sol og vind lige mellem de 17 radikale folketingsmedlemmer.

"Det er en ønskeordførerpost. Samtidig er jeg glad for at beholde trafik, for det har ingen villet røre ved de sidste 30 år. Man må røre ved meget i dansk miljøpolitik, men for guds skyld ikke trafikken. Det er jo upopulært hos vælgerne. Men miljø og trafik hænger sammen," siger Martin Lidegaard til Altinget.

Han overtager posten som miljøordfører efter den tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen. Ordførerskabet bliver dog varetaget af den nyvalgte Johs. Poulsen, når det gælder landbrug, vandmiljø og energi.

"Vi sysler med et offensivt udspil for, hvordan vi kan løse vandrammedirektivets målsætninger. Det er ingen hemmelighed, at vi synes regeringen har været for uambitiøs - man ruller en snebold foran sig," siger den radikale miljøordfører Martin Lidegaard. Foto: Altinget.

Dokumentation

Om Martin Lidegaard

  • Martin Lidegaard er valgt i Roskilde Amt, og har siddet i Folketinget siden 2001. I den første periode var han ordfører for trafik, fødevarer og energi og desuden menigt medlem af miljøudvalget.

  • Medlem af Det Radikale Venstre fra 1993, medlem af Hovedstadens hovedbestyrelse fra 1994, medlem af Landshovedbestyrelsen fra 1999.

  • 1996: Informationschef og vicegeneralsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

  • 1993: Informationschef i Kommunernes gensidige Forsikringsselskab.

  • 1993: Cand.comm. fra RUC i historie og kommunikation. Undervejs redaktør på RUC-Nyt, freelance journalist og konsulent samt et års ophold i Brasilien/Sydamerika.

    Martin Lidegaards hjemmeside


  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024