Margarine indeholder ikke for høje niveauer af PAH

Claus Iversen
Dokumentation
I maj kom det frem, at svenske undersøgelser pegede på, at margariner og især Becel pro.activ, var under mistanke for at indeholde for høje niveauer af det kræftfremkaldende stof PAH. Det har nu vist sig, at de svenske prøveresultater ikke er korrekte.

Niveauet for PAH er betydeligt lavere og udgør ingen sundhedsrisiko. Finske myndigheder har gennemført egne undersøgelser af margariner, der ligeledes viser, at der ikke er et forhøjet PAH-niveau i margariner.

I den forbindelse har Fødevaredirektoratet besluttet ikke at gennemføre planlagte undersøgelser om PAH-nivueaet i margarine.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024