Medlemsboom i Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening fordobler antallet af landmandsmedlemmer på et halvt år. Nu skal regeringen føre en proaktiv Ø-politik, mener foreningens direktør Paul Holmbeck, der har tre punkter på dagsordenen.
Mikael Børsting

Vi har haft en god dialog med regeringens ministre, men omvendt er vi kommet til et punkt, hvor regeringen træder lidt i vande nu

Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening
Økologisk Landsforening har i de seneste seks måneder fordoblet antallet af landmandsmedlemmer. 400 Ø-landmænd har meldt sig ind i foreningen, der nu tæller 855 medlemmer, 50 virksomheder og 1.000 forbrugere.

"Vi har været meget synlige i forhold til politikerne inde på Christiansborg i en række sager. Blandt andet spørgsmålet om GMO-loven og indholdet af Nitrit i økologiske fødevarer. Men vi har også skabt resultater i detailhandlen. Vores aftale med NETTO er det største økologiske fremstød i ti år. Det er noget landmændene kan mærke," siger Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening.

Der findes i dag 3084 økologiske landmænd i Danmark, hvoraf halvdelen beskæftiger sig med fritidsbrug eller mindre deltidsbrug. Paul Holmbeck er glad for den stigende interesse, og han regner med, at der kommer endnu flere medlemmer i den kommende tid. Foreningen har også fået flere virksomhedsmedlemmer. Siden sommer er 16 nye virksomheder kommet til, så foreningen nu runder 50 i alt lige fra økologiske mejerier, slagterier, brødproducenter m.fl.

"Men vi skal bruge vores fremgang offensivt. Det er vigtigt, at vi får placeret økologi som et miljøpolitisk redskab fremover. Vi er efterhånden nået så langt, så vi kan sige, at Ø-mærket er blevet folkeeje, men nu kommer næste skridt altså. At politikerne fører en mere proaktiv politik i forhold til økologien," pointerer Holmbeck.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024