Mindre salmonellarisiko fra øko-svin

NYHED: Der er mindre risiko for at blive smittet med salmonella-bakterier, hvis man spiser økologisk svinekød.
Niels Th. Dahl

Hvis man er bange for salmonella-infektioner, kan det være en god idé at skifte fra konventionelt til økologisk svinekød.

Det viser nye forskningsresultater fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet. De økologiske grise, der går udendørs, er nemlig selv bedre til at modstå salmonella-infektioner, og det betyder i sidste ende mindre inficeret kød i kølediskene.

Selv om økologiske grise risikerer større smitte med salmonella fra f.eks. smittede fugle, fordi de ikke altid er indendørs i staldene, tyder undersøgelsen på, at grisene selv overvinder smitten og dermed ikke giver den videre.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024