Mindst 50 ton ulækkert kød smuglet over grænsen

Fødevareregion Sønderjylland har på et halvt år konfiskeret 20 ton ulovligt kød til brug i etniske restauranter og pizzeriaer. Fødevarechef skønner, at de fleste slipper igennem kontrollen, og det reelle tal ligger over 50 ton.
Mikael Børsting
Store mængder ulovligt kød krydser hver dag den dansk-tyske grænse, og Fødevareregion Sønderjylland betegner situationen som ekstrem ulækker, fordi kødet bliver transporteret under uhumske forhold.

Ifølge JydskeVestkysten har Føderegion Sønderjylland konfiskeret 20 ton kød på et halvt år, men fødevarechef Olaf Bennetzen skønner overfor Altinget, at det reelle tal er langt højere.

"Vi har siden i sommer lavet stikprøver to dage om ugen, så derfor er der mindst 50 ton ulovligt kød, der bliver forsøgt smuglet ind i Danmark," siger Olaf Bennetzen.

Smugleri af kød og andre fødevarer over den dansk-tyske grænse er ikke noget nyt fænomen, men først i 2004 blev der for alvor sat ind for at komme smuglerierne til livs.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024