Minister afviser kritik af fødevaresikkerhed

Claus Iversen
På et samråd onsdag i sidste uge skulle fødevareministeren kommentere en kritik af den danske fødevarekontrol, som Fødevarekontroludvalget har rejst i en rapport.

Ministeren afviste på mødet, at der skulle være problemer, men hun erkendte, at antallet af rutinemæssige mikrobiologiske analyser, er faldet med mere end 20 pct. de seneste to år.

Det skyldes ifølge ministeren, at prøverne i højere grad udtages ved en konkret risikovurdering af de forskellige virksomheder.

Socialdemokraternes fødevareordfører Ritt Bjerregaard sagde efter samrådet, at hun er enig i rapportens kritikpunkter, der kort fortalt går ud på, at der er gennemført større nedskæringer i de sidste 2 år ud over de planlagte 20 pct. i fødevareregionernes rutinemæssige analyseprøver. Det er sket uden, at det er lykkedes fødevareregionerne at etablere en egenkontrol i mere end 2 pct. af virksomhederne, som kan opveje denne svækkelse af kontrollen. I dag er der 9 pct. som har fået godkendt eller registreret deres egenkontrolsystem.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024