Minister: Det skal gøre mere ondt at snyde
Anna Rossman Thejsen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Det kunne alle fødevarepolitikerne blive enige med forbrugerministeren om, da de onsdag var samlet til åbent samråd om ulovligt salg af gammelt, tysk kød i Danmark.
Men opskriften til, hvad der skal til for at hindre, at gammelt kød eller forgiftede hindbær lander på danskernes spiseborde, var politikerne ikke enige om.
Oppositionen: For få midler
Særligt Socialdemokraterne og SF ser den seneste kødskandale som endnu et eksempel på, at der er voldsom mangel på midler til fødevarekontrol:
To danske virksomheder har købt kød fra en tysk virksomhed, som de tyske myndigheder mistænker for svindel med mærkning af kød og overskredet holdbarhedsdato. Tysk politi efterforsker lige nu sagen. Sagen er kommet for dagen, fordi tysk politi de seneste uger ved en række razziaer har konfiskeret flere hundrede ton kød, hvor mærkningen ikke er i orden. En del af kødet endte i Danmark, hvor Fødevarestyrelsen i sidste uge beslaglagde mere end syv ton bacon på frostlagre i København. Sammen med de tyske fødevaremyndigheder undersøger Fødevarestyrelsen, hvordan det kunne gå til, at det gamle kød er blevet solgt som frisk kød på det danske marked. Forbrugerministeren varsler nu omlægning af fødevarekontrollen og større bøder til virksomheder.