Minister glad for mindretalsudtalelser

Fødevareministeren og miljøministeren vil sammen gennemgå de mindretalsudtalelser Danmarks Naturfredningsforening har tilsendt. Ministeren takker for en god og grundig rapport.
Tina Møller
Dokumentation
Spørgsmål 264: "Ministeren bedes kommentere henvendelsen (pdf) af 8. april 2003 fra Danmarks Naturfredningsforening vedrørende uenighed om Havbrugsudvalgets rapport.

Fødevareministerens svar: Jeg henviser til mit vedlagte svar af dags dato til Danmarks Naturfredningsforening.



Mariann Fischer Boel / Knud Larsen Danmarks




Naturfredningsforening
Masnedøgade 20
2100 København Ø.
att. Thomas Færgeman og Henning Mørk Jørgensen



Kære Thomas Færgeman og Henning Mørk Jørgensen

Tak for jeres brev af 8. april 2003 vedrørende Danmarks Naturfredningsforenings mindretalsudtalelse i Havbrugsudvalgets rapport.

Jeg har noteret mig de fire mindretalsudtalelser, som er afgivet i rapporten, og disse vil også indgå i regeringens videre overvejelser.

Jeg er samtidig glad for, at ingen af udvalgets medlemmer har taget afstand fra en helt central anbefaling: At der skal foretages en konkret afvejning af, om det enkelte havbrug har eller kan forventes at have en væsentlig effekt i forhold til den beskyttelsesinteresse, der ligger til grund for regionplanens målsætning for det pågældende vandområde.

Jeg synes, at Havbrugsudvalget har skrevet en god og grundig rapport, som tegner nogle spændende perspektiver for udviklingen af saltvandsbaseret fiskeopdræt og dets serviceerhverv, og jeg takker for Danmarks Naturfredningsforenings medvirken hertil.

Jeg har aftalt med miljøministeren, at vore ministerier nu sammen gennemgår anbefalingerne, og regeringen vil snarest derefter tage stilling til den konkrete opfølgning på anbefalingerne.



Med venlig hilsen Mariann Fischer Boel

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024