Minister overvejer madmærke-lov

NYHED: Der er en frivillig aftale om ernæringsmærkning af fødevarer i sigte, mener forbrugerministeren. Men skulle hans fornemmelse vise sig ikke at holde stik, er han parat til at søge EU om tilladelse til at indføre et mærke ved lov.
Fakta
  • Et særligt EU-mærkningsdirektiv betyder, at forbrugerministeren ikke har mulighed for at pålægge industrien at mærke fødevarer.

  • Hvis det danske folketing alligevel valgte at pålægge industrien at mærke fødevarer, ville det således være i strid med gældende EU-lovgivning.

  • Ønsker ministeren alligevel at lovgive på området, skal han søge om tilladelse i EU.

  • Kilde: Altinget
    Om en måned skulle den endelig være på plads.

    Den frivillige aftale mellem forbrugerministeren og erhvervslivet om et madmærke, der skal gøre det nemmere for forbrugerne at skelne mellem sunde og mindre sunde fødevarer i supermarkedernes kølediske.

    Sådan lød vurderingen fra forbrugerminister Lars Barfoed (K), da han tirsdag under Folketingets spørgetime skulle svare på, hvordan han så udsigterne for et ernæringsmærke.

    Lov kan komme på tale
    Ministeren understregede imidlertid, at skulle hans fornemmelse vise sig ikke at holde stik, er han parat til at søge EU om tilladelse til at indføre mærket ved lov og dermed tvinge erhvervslivet til at mærke medister og mariekiks.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024