Minister presser på for aftale om stråforkortere

Tina Møller
Dokumentation
“Jeg undrer mig over, at salget af stråforkortningsmidler tilsyneladende er steget eksplosivt i 2001. Det er regeringens holdning, at der bør være så få kemiske stoffer i maden som muligt. Jeg ser derfor meget gerne, at vores fødevarer er fri for rester af stråforkortningsmidler”, siger fødevareminister Mariann Fischer Boel i en kommentar til den kraftige stigning i salget af stråforkortningsmidler.

Anvendelsen af stråforkortningsmidler er lovligt i henhold til EU-lovgivningen. Danmark har derfor ikke mulighed for at lave et egentligt forbud imod at anvende det.

“Siden debatten kørte sidst har jeg opfordret landbruget til at indgå en frivillig aftale om at udfase brugen af stråforkortningsmidler. På basis af de nyeste tal fra Miljøstyrelsen, har jeg indkaldt landbruget, møllerne, industrien, grovvarehandelen, detailhandelen og Forbrugerrådet til et stormøde i morgen fredag. Jeg håber, at jeg på denne måde kan være med til at presse på for, at sagens parter indgår en frivillig aftale om at sikre, at vores fødevarer er fri for stråforkortningsmidler.”

Kontaktperson:
Pressechef Carsten Møller Jensen, tlf 2091 5901


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024