Minister vil presse detailhandel i madmærke-sag

NYHED: Forbrugerministeren vil ikke udelukke, at han vil bruge muligheden for at indføre et obligatorisk, nationalt ernæringsmærke som pressionsmiddel over for detailhandelen.
Fakta

  • Et særligt EU-mærkningsdirektiv betyder, at forbrugerministeren ikke har mulighed for at pålægge detailhandel og industri at mærke fødevarer.

  • Ønsker ministeren at indføre en national, obligatorisk ernæringsmærkeordning, skal han derfor søge om tilladelse i EU.

  • Kilde: Altinget
    Hvis detailhandelen fastholder sin modstand mod et frivilligt ernæringsmærke, vil forbrugerminister Lars Barfoed (K) ikke udelukke, at han vil arbejde for at gøre mærket obligatorisk og dermed tvinge dem til at tage mærket i brug.

    "Jeg finder det helt ubegribeligt, at detailhandelen modsætter sig et frivilligt mærke. Jeg havde håbet, at der ikke skulle trusler til for at få alle til at tilslutte sig en frivillig ordning, men jeg vil ikke udelukke, at jeg vil overveje at søge EU om tilladelse til at indføre en obligatorisk, national ordning, hvis det ikke sker på sigt," sagde forbrugerministeren i et svar til fødevareordfører Per Clausen (EL) i Folketingets spørgetid onsdag.

    Mulighed skal undersøges
    Per Clausen beklagede i spørgetiden, at det tilsyneladende stadig har lange udsigter, før de danske forbrugere får et dansk ernæringsmærke.

    Per Clausen begrundede bl.a. sine bange anelser med, at den samlede danske detailhandel i slutningen af januar meldte sig ud af forhandlingerne med ministeren og dermed afviser at deltage i en frivillig ordning om at sætte et ernæringsmærke på sunde, danske fødevarer.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024