Morgenmadsprodukter med tilsatte vitaminer er ikke plat

Claus Iversen
Husholdningssalt og brød med tilsat jod er heller ikke plat. Det er tværtimod et lovgivningskrav i Danmark indført for bare 2½ år siden.

Flere grupper i den danske befolkning mangler D-vitamin, jern, folinsyre eller jod. Fra tid til anden vurderer de danske myndigheder, hvordan det bedst sikres, at de nævnte befolkningsgrupper får dækket deres behov. Kostændring, kosttilskud eller berigelse af fødevarer hver for sig eller i kombination er løsninger. Fødevarer betragtes altså som gode bærere af vitaminer og mineraler. Det er fakta og ikke plat.

Den seneste uges bekymrede udmeldinger fra myndigheder, Forbrugerråd og politikere understreger, at der er grund til, at vi herhjemme får en seriøs diskussion af muligheder og begrænsninger ved at berige fødevarer.

Fødevareindustrien har absolut ikke intensioner om at gøre såkaldte usunde fødevarer sunde ved at tilsætte vitaminer og mineraler. Vi mener derimod, at fødevarer med tilsatte næringsstoffer kan være et værdifuldt virkemiddel i en balanceret ernæringspolitik.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024