Muligheden for at justere kystfiskerordningen vurderes

Tina Møller
Dokumentation
Fødevareminister Mariann Fischer Boel havde i dag et møde med partierne bag Folketingets vedtagelse om bl.a. forvaltningen af kystfiskeriet (V117 af 17. maj). På mødet drøftede partiernes ordførere de særlige problemer, som de reducerede fangstmængder for torsk har skabt for den del af det danske kystfiskeri, hvor fartøjerne lander fisken direkte på stranden. Der var enighed om at undersøge de konkrete muligheder for at give disse relativt få fartøjer bedre fangstrationer for torsk i sommersæsonen i år.

”Jeg har i år lagt stor vægt på at besøge store dele af vore fiskeriområder, og det er klart, at mange fiskere aktuelt har vanskeligheder som følge af reduktioner i fangstmulighederne på en række fiskebestande” siger Fødevareminister Mariann Fisher Boel.

”Jeg er også opmærksom på de problemer, der gør sig gældende for den del af kystfiskeriet, hvor fangsten landes på stranden. Jeg vil på baggrund af udmeldingen på mødet i dag bede det rådgivende erhvervsfiskeriudvalg om at vurdere hvad vi eventuelt kan gøre for at hjælpe disse kystfartøjer. Når udvalget har udtalt sig om oplægget skal partierne bag vedtagelsen igen se på sagen, før jeg tager endelig stilling til en eventuel ændring af reguleringen for torsk” siger Mariann Fischer Boel.

”De kvoter vi har til rådighed skal fordeles bedst muligt blandt de forskellige fartøjskategorier, og det er en vanskelig balanceakt”, konstaterer fødevareministeren.

Kontaktperson:
Kontorchef Mogens Schou, tlf. 3392 3723, e-mail [email protected]


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024