Nedprioritering af forskning er fatal

Uambitiøst og perspektivløst er den umiddelbare reaktion på finanslovsforslaget fra Det Radikale Venstres fødevareordfører Martin Lidegaard, der frygter, at næste generation må betale prisen.
Claus Iversen

Det er ganske enkelt for kortsigtet, og det efterlader en regning til næste generation, blot fordi regeringen ønsker at holde fast i et ødelæggende og stift skattestop.

Martin Lidegaard (R)
Fødevareordfører
Forskning, viden og innovation. Ifølge de Radikales fødevareordfører Martin Lidegaard nøgleordene for et finanslovsforslag på fødevareområdet.

Stillet over for spørgsmålet om, hvorvidt regeringens netop fremlagt finanslovsforslag så opfylder de Radikales ønsker om dette, lyder det prompte:

"Det er et fuldstændigt perspektivløst udspil på fødevareområdet. Det er virkelig underligt, at man kan være så uambitiøs på forskningsområdet. Viden inden for fødevareområdet er vigtig for folkesundheden, erhvervslivet og samfundsøkonomien."

Martin Lidegaard peger specifikt på 66,5 mio. kr. fra vandmiljøplan II, som ikke er blevet brugt endnu, og som regeringen foreslår bliver sløjfet og overført til Finansministeriet:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024