Nej til højere grænseværdi

Fødevareministeren siger nej til at følge de internationale grænseværdier for aflatoksin, selv om de skrappere europæiske grænseværdier koster Afrika op til 670 mio. US dollar.
Claus Iversen

Nu vil det altid være farligt at gøre menneskeliv op i penge, men en undersøgelse har vist, at de skrappere europæiske grænseværdier redder 1,4 europæer pr. mia. og samtidig koster Afrika 670 mio. US dollars, hvilket ikke giver mening. Afrikas tab koster jo også menneskeliv.

Jørn Jespersen (SF)
Fødevareordfører
Det forholder sig normalt sådan, at det er de politiske partier på venstrefløjen, der kæmper for så skrappe grænseværdier som muligt, og højrefløjen, der for bl.a. erhvervslivets konkurrenceevnes skyld arbejder for, at grænseværdierne ikke bliver skrappere, end hvad der er tilfældet i udlandet.

Sådan er det dog ikke med tilfældet aflatoksin, der er et naturligt giftstof, som kan dannes af skimmelsvampe, som vokser på fødevarer, og som er kræftfremkaldende.

Her mener SFs fødevareordfører, Jørn Jespersen, at de europæiske grænseværdier er for skrappe, og fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), at de skal bevares.

Det fremgår af et svar fra ministeren til Folketingets Fødevareudvalg.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024