Nu vil kineserne have dansk svinekød

NYHED: Eksporten af dansk svinekød til Kina er i hastig vækst – og det samme er prisen på svinekød i Kina.
Kineserne spiser masser af svinekød - også mere og mere dansk.
Kineserne spiser masser af svinekød - også mere og mere dansk.
Niels Th. Dahl

Vi står i en meget interessant situation netop nu. Det tyder på, at vi for alvor kan få fodfæste på det kinesiske marked.

Christina Hvid
Administrerende direktør i Danske Slagterier

Et stort og lovende eksportmarked er i disse år ved at åbne sig for danske producenter af svinekød.

Kina forbruger mere end halvdelen af alt svinekød i verden, og med økonomisk vækst og en voksende middelklasse vokser også efterspørgslen på svinekød i Kina. De kinesiske producenter kan imidlertid ikke følge med, og derfor stiger både prisen og importen fra andre lande som Danmark.

I første halvdel af 2007 har Danmark eksporteret næsten 35.000 tons svinekød til Kina - det er en stigning på mere end 40 pct. i forhold til første halvår af 2006.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024