Ny dyre-formand udpeget

NOTE: Justitsministeren har udpeget ny formand for Rådet vedrørende hold af særlige dyr. Rådets opgave er bl.a. at rådgive politi og justitsminister om privates hold af farlige dyr.
Dyrlæge, lic.med.vet. Hans Henrik Dietz er ny formand for Rådet vedrørende hold af særlige dyr. Justitsminister Lene Espersen (K) har udpeget ham til posten, efter at pensioneret dyrlæge Erik Eriksen har anmodet om at blive fritaget for hvervet som formand for rådet.

Hans Henrik Dietz er i det daglige institutleder ved Institut for Mindre Husdyrs Sygdomme på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole. Stillingen som institutleder har han beklædt siden 2004.

Hans Henrik Dietz er uddannet cand.med.vet. fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i 1981 og senere lic. med. vet. i 1986 fra samme uddannelsessted.

I årene 1987 til 2004 arbejdede han for Danmarks Veterinær-og Fødevareforskning, hvor han varetog undersøgelser af vildt og zoodyr.

Dokumentation
Fakta om Rådet vedr. hold af særlige dyr:
Rådet er nedsat i henhold til dyreværnslovens § 26 a. Rådet vedrørende hold af særlige dyrs arbejde er koncentreret om udarbejdelsen af udtalelser til landets politimestre og Politidirektøren i København i forbindelse med sager om privates hold af farlige dyr mv. (dyreværnslovens § 10), godkendelse af zoologiske anlæg mv. (§ 17) og tilladelser til erhvervsmæssig handel med dyr (dyrehandlere) (§ 18).

Rådet skal endvidere efter anmodning rådgive justitsministeren i sager herom, herunder i forbindelse med fastsættelse af regler på området. Kilde: Justitsministeriet


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024