Ny ekspertrapport bakker Leo Larsen op

NYHED: Endnu en ekspertrapport slår ned på fødevarekontrollen og anbefaler en risikoorienteret og differentieret kontrol.
Niels Th. Dahl

Vi ville gerne stille spørgsmålet, hvordan man kan etablere en kontrolmodel, som hænger sammen, og som man har et bevidst forhold til.

Jens Kr. Elkjær-Larsen
Ph.d. ved Copenhagen Business School

Flere kontrolbesøg hos de brodne kar i fødevarebranchen og færre hos de lovlydige vil samlet set skabe en bedre fødevaresikkerhed.

Det er en af konklusionerne i en ny rapport om samspillet mellem offentlige kontrolmyndigheder og private virksomheder, som Folketingets fødevareudvalg netop har fået præsenteret.

"Hele auditfrekvensvejledningen bygger på en antagelse om, at mange besøg skaber bedre fødevaresikkerhed end få. Vi tror imidlertid mere på, at besøg hos "synderne" skaber en samlet bedre fødevaresikkerhed," skriver forfatterne, Jens Kr. Elkjær-Larsen og Lars Goldschmidt, begge ph.d. ved Copenhagen Business School (CBS), således i rapporten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024