Ny ekspertrapport bakker Leo Larsen op
Niels Th. Dahl
JournalistVi ville gerne stille spørgsmålet, hvordan man kan etablere en kontrolmodel, som hænger sammen, og som man har et bevidst forhold til.
Jens Kr. Elkjær-Larsen
Ph.d. ved Copenhagen Business School
Flere kontrolbesøg hos de brodne kar i fødevarebranchen og færre hos de lovlydige vil samlet set skabe en bedre fødevaresikkerhed.
Det er en af konklusionerne i en ny rapport om samspillet mellem offentlige kontrolmyndigheder og private virksomheder, som Folketingets fødevareudvalg netop har fået præsenteret.
"Hele auditfrekvensvejledningen bygger på en antagelse om, at mange besøg skaber bedre fødevaresikkerhed end få. Vi tror imidlertid mere på, at besøg hos "synderne" skaber en samlet bedre fødevaresikkerhed," skriver forfatterne, Jens Kr. Elkjær-Larsen og Lars Goldschmidt, begge ph.d. ved Copenhagen Business School (CBS), således i rapporten.