Ny laboratoriestruktur for Fødevareregionerne

I rapporten "Fødevaredirektoratets laboratoriestruktur, juni 2002" fremgår det, at der bør videreføres ét laboratorium i hovedstadsområdet. Ministeren akter at følge udvalgets anbefalinger.
Tina Møller
Dokumentation

Spørgsmål 186:

" Ministeren udbedes sin vurdering og stillingtagen til følgende forslag: Med den nye laboratoriestruktur for Fødevareregionerne, som blev besluttet i efteråret 2002, vil der kun være ét mikrobiologisk laboratorium i Hovedstadsområdet. Af Fødevareudvalgets bilag nr. 544 fremgår det, at Fødevareministeriet finder det hensigtsmæssigt, at Fødevareregion Nordøstsjælland og Fødevareregion København i forbindelse med samordningen af de administrative funktioner fremover ledes af én fælles regionschef samt, at der i den forbindelse nedlægges en stilling som sekretariatschef, således at de to regioner også har en fælles sekretariatschef. Hvis man skal have to selvstændige regioner med fælles regionschef og sekretariatschef, er det nærliggende at foreslå, at de to regioner også får en fælles laboratoriechef, og at de to laboratorier fortsætter som selvstændige enheder?"

Svar:

I rapporten "Fødevaredirektoratets laboratoriestruktur, juni 2002" fremgår det af udvalgets indstilling, at der "øst for Storebælt bør findes 1 eller 2 mikrobiologiske laboratorier". Ligeledes fremgår det af rapporten, at laboratoriet ved Fødevareregion København har kapacitet (26.400 prøver) til at kunne analyse det samlede antal prøver i Hovedstadsområdet (21.300 prøver). Da der samtidigt fortsat vil være et laboratorium tilknyttet Fødevareregion Ringsted, finder jeg i tråd med udvalgets anbefalinger, at der kun bør videreføres ét laboratorium i hovedstadsområdet.

Spørgsmål 187:

"Der er ikke udsigt til udlejning af laboratorierne, hvorfor så ikke udnytte begge lokaler, hvorved Fødevaredirektoratet ikke afskriver sig fra at benytte specialfunktioner på det mikrobiologiske område?"

Svar:

Lukningen af laboratoriet ved Fødevareregion Nordøstsjælland vil ikke medføre, at Fødevaredirektoratet afskriver sig fra at benytte specialfunktioner på det mikrobiologiske område. Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål 127, vil de specialanalyser, som p.t. udføres på laboratoriet ved Fødevareregion Nordøstsjælland - såfremt det skønnes hensigtsmæssigt - kunne udføres på et af Fødevaredirektoratets øvrige regionale laboratorier.

Det kan tilføjes, at Fødevaredirektoratet har modtaget flere henvendelser fra virksomheder med henblik på mulig leje af laboratorielokalerne ved Fødevareregion Nordøstsjælland. Det kan dermed ikke udelukkes, at de ledige laboratorielokaler i hovedstadsområdet vil blive udlejet inden for en overskuelig periode.

Mariann Fischer Boel

/Lars Jensen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024