Ny metode skal mindske salmonella

NOTE: Danmarks Fødevareforskning står i spidsen for ny metode, som skal gøre det lettere at opspore salmonellasmitte og dermed mindske risiko for smitte.
Fakta
Hver fjerde sending svinekød fra udlandet indeholdt sidste år salmonella.

Tilsvarende blev der kun fundet salmonella i én procent af de undersøgte partier af dansk svinekød, og folk bliver da også fortrinsvis smittet gennem importeret kød.

Danmark har siden midten af 1990'erne haft mere skrappe regler om salmonella end de fleste andre lande. I EU har kun Sverige skrappere regler.


Kilde: Altinget
Mere end 1.700 danskere fik i 2005 en salmonellaforgiftning. Det er en stigning på 18 pct. i forhold til året før, viser tal fra Statens Serum Institut.

Danmarks Fødevareforskning skal nu stå i spidsen for et nordisk projekt, som skal gøre det nemmere at opspore smitte og dermed på sigt mindske antallet af infektioner.

Ideen er over de næste tre år skal udvikle en god og billig metode til at kontrollere for Salmonella i husdyr, mad og mennesker.

DNA på bakterier
Den nye metode skal bygge på anvendelsen af en DNA-chips, en såkaldt micro-array-metode, og bliver mere fintfølende end de metoder, man bruger i dag.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024