Ny uddannelse skal få sundheden til at smage godt

NYHED: Det Biovidenskabelige Fakultet lancerer i dette efterår en ny uddannelse med fokus på gastronomi og sundhed.
En ny uddannelse på Det Biovidenskabelige Fakultet skal punktere myten om, at kun fed og usund mad smager godt.
En ny uddannelse på Det Biovidenskabelige Fakultet skal punktere myten om, at kun fed og usund mad smager godt.
Niels Th. Dahl

Der er det gamle udsagn om, at smagen sidder i fedtet, og myten om, at sund mad også er kedelig mad. Det passer ganske enkelt ikke.

Michael Bom Frøst
Studieleder på "Gastronomi og Sundhed"

Det er en myte, at sund mad også nødvendigvis er kedelig mad. Og den myte skal aflives på videnskabeligt grundlag - på en ny kandidatuddannelse på Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Det skriver Mejeriforeningens blad "& Mælk".

Uddannelsen "Gastronomi og Sundhed" skal særligt fokusere på, hvordan menneskets sanser spiller sammen med følelsen af mæthed. Man opnår nemlig hurtigere en mæthedsfornemmelse, hvis der i et måltid mad både findes råvarer, der er sprøde, hårde og saftige, fortæller studieleder Michael Bom Frøst:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024