Nyt øko-mærke fra EU mødes med skepsis

NYHED: Et nyt økologi-mærke fra EU bliver obligatorisk på alle øko-varer næste år. Men mærket ser bare ikke særlig økologisk ud.
Står der "bio" på EU's nye økologi-logo? Eller er det snarere en "glad øko-smiley"? Det er EU-Kommissionen og den danske fødevarebranche ikke helt enige om.
Står der "bio" på EU's nye økologi-logo? Eller er det snarere en "glad øko-smiley"? Det er EU-Kommissionen og den danske fødevarebranche ikke helt enige om.Foto:
Niels Th. Dahl

I Danmark forbinder vi ikke 'bio' med økologi. Det er jo f.eks. starten på et ord som 'bioteknologi' - og det er jo ikke ligefrem økologi.

Bruno Sander Nielsen
Chefkonsulent i Landbrugsraadet

De danske forbrugere skal kigge sig ekstra grundigt for i supermarkederne til næste år - i hvert fald, hvis de vil købe økologiske varer.

Fra 1. januar 2009 vil et helt nyt øko-mærke fra EU nemlig blive obligatorisk på alle økologiske varer i hele Europa - men selv om formålet er at signalere til alle europæere, at produkterne er bæredygtigt fremstillede uden brug af sprøjtemidler, så vil det måske ikke stå helt klart for danskerne.

Bio er lig med øko
EU-Kommissionens mærke vil nemlig for fremtiden blive prydet af ordet "bio" - og flere af fødevarebranchens organisationer, som netop har haft mærket i høring, mener, at det i de nordeuropæiske sprogområder vil give forbrugerne associationer til alt andet end økologi.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024