Økologer: Forbrugerne ved for lidt om GMO

DEBAT: Æg, mælk og kød, som er produceret ved hjælp af gensplejset foder, bliver ikke mærket idag. Økologisk Landsforening kalder det et alvorligt hul i mærkningslovgivningen, og foreningen lancerer nu en GMO-kampagne.

Sjovt nok er GMO-foder mærket, så landmanden ved mere om det foder, han giver grisene, end forbrugeren ved om koteletterne, som serveres for familien.

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
Af Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening

GMO - Genetisk Modificerede Organismer - fylder meget i dansk fødevareproduktion. Det ved de fleste forbrugere dog ikke. For de får ikke at vide.

Økologisk Landsforening har i denne uge lanceret en ny oplysningskampagne. Budskabet kan læses på økologiske mælkekartoner, æggebakker og kødpakkerne i køledisken, og det er i al sin enkelhed: Økologi er din garanti – gensplejset foder forbudt.

At der ikke må anvendes gensplejset foder i den økologiske produktion, er måske ikke specielt overraskende for de danske forbrugere, men når det gælder brugen af GMO i det danske landbrug, har forbrugerne store huller i deres viden.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024