Økologer kræver kompensation for pesticidregn

KORT NYT: Økologisk Landsforening kræver en mere markant indsats mod forurening af vand og dermed forurening af økologisk frugt og grønt.
Foto: DCE - Nationalt Center for Milljø og Energi

Vi undrer os meget over at Landbrug & Fødevarers økologichef siger god for en plan, der ikke hjælper de ramte økologer, og som ingen garanti giver for, at forureningen af økologisk varer ikke gentager sig i år.

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
Fakta
Prosulfocarb anvendes mod det ukrudt, som opstår, fordi de samme afgrøder - vinterhvede/vinterbyg - dyrkes år efter år på de samme marker. Ukrudtsproblemet kan ifølge Økologisk Landsforening afhjælpes med bedre sædskifter.

Kilde: Økologisk Landsforening

Økologisk Landsforening skriver i en pressemeddelelse, at der må gøres mere for at undgå forurening af økologisk frugt og grønt. Det er vigtigt, at holde økologi giftfrit samt holde økologerne tabsfri.

Det er især brugen af sprøjtegiften prosulfocarb i konventionelt landbrug, der er et problem. Stoffet siver ned i jorden, hvor det forurener vand, der så senere falder ned med regnvand. Ikke kun økologerne rammes, også danskeres baghaver er i fare. 

Landbrug & Fødevarer og kemiproducenten Syngenta offentliggjorde sidste uge en handlindsplan for problemet, men det er følge Økologisk Landsforening ikke tilstrækkeligt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024