Økologer skamroser Finanslov '07

"Det største økologiske initiativ i mange år," sådan betegner økologerne resultatet af årets finanslov.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Om Økopakken:

Økopakken fastholder med 770 mio. kr. (110 mio. årligt frem til 2013) den nuværende  ordning til Miljøbetinget støtte til de økologiske landmænd og ordningen for omlægningsstøtte, som er en særlig omlægningshjælp til landmænd, der ønsker at lægge om til økologi.

Støtten dækker udgifter i de først to år, hvor landmanden har de ekstra omkostninger ved økologisk drift men endnu ikke må sælge sine varer som økologiske.

Omlægningsordningen er nu åben for alle landmænd, der gerne vil lægge  arealer om til økologi. Tidligere kunne mælkeproducenter ikke søge omlægningsstøtte.


Kilde: Det Økologiske Råd

Det er sjældent, at Økologisk Landforening roser regeringen. Men forliget om finanslov 2007 mellem regeringen og DF, får økologerne til at finde de store lovord frem.

"Øko-pakken er det største økologiske initiativ i mange år. Den understøtter de økologiske landmænds og virksomheders egne initiativer for udvikling af økologisk fødevareproduktion både i marken og på markedet. Det er en god nyhed for forbrugerne, men også for naturen, dyrevelfærden og landdistrikterne," siger Knud Erik Sørensen, formand for Økologisk Landsforening og økologisk landmand i Thy.

Foreningen oplyser videre:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024