Økologer vil tredoble eksporten

UDSPIL: Økologisk Landsforening præsenterer nu deres udspil til Grøn Vækst. Øko-salget skal fordobles, og eksporten skal tredobles.
Anders Jerking

Vi mener, at regeringen med Grøn Vækst har muligheden for at løfte økologi til det næste niveau. Økologien kan bidrage til at nå målene med en økonomisk vækst, der også gavner naturen.

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening

Grøn Vækst kan antage mange former. Først spillede Dansk Landbrug ud med et bud på Grøn Vækst, så kom Danmarks Naturfredningsforening på banen, og nu melder Økologisk Landsforening sig med deres forslag til, hvordan landbrug og natur de næste mange år bør udvikle sig.  

Foreningen har lavet en strategi for en markedsdrevet udvikling af økologien, der inden 2015 skal tredoble eksporten af økologiske fødevarer, fordoble øko-salget i detailhandlen og fordoble det areal, der dyrkes økologisk.

"Vi mener, at regeringen med Grøn Vækst har muligheden for at løfte økologi til det næste niveau. Økologien kan bidrage til at nå målene med en økonomisk vækst, der også gavner naturen," siger foreningens direktør Paul Holmbeck.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024