Økologer vil være CO2-neutrale

NYHED: Med enkelte justeringer kan de økologiske landbrug blive helt selvforsynende med energi, siger øko-forskere.
Niels Th. Dahl

De økologiske landmænd kan blive selvforsynende med energi ved bl.a. at satse på sol og vind og biomasse. Helt konkret vil jeg især pege på biogas.

Uffe Jørgensen
Seniorforsker ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet (Aarhus Universitet)

Den danske økologiske fødevareproduktion kan blive CO2-neutral i løbet af en overskuelig tid.

I næste måned skal Økologisk Landsforening således på sin generalforsamling drøfte, om energiforbruget skal udpeges som særligt fokusområde inden for økologien - og drømmen om en selvforsynende øko-sektor er slet ikke utopisk, mener seniorforsker Uffe Jørgensen fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet:

"De økologiske landmænd kan blive selvforsynende med energi ved bl.a. at satse på sol og vind og biomasse. Helt konkret vil jeg især pege på biogas. Det er en teknologi og energikilde, der passer godt til det økologiske jordbrug," siger Uffe Jørgensen i avisen Økologisk Jordbrug.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024