Økologi gavner grundvandet

NYHED: Økologiske fødevarer mindsker forureningen af grundvandet betydeligt. Det viser nye tal fra Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening. Pesticideforsker er enig i konklusionen.
Fakta
Tallene er beregnet på baggrund af grundtal fra Miljøstyrelsen. Beregningerne bygger desuden på Økologisk Landsforenings egne tal. Tallene viser, at f.eks. 1 kg økologisk ost sparer 2000 liter grundvand for mødet med sprøjtegifte.

Kilde: http://www.vandfrahanen.dk/
3.000 liter – eller nok til at fylde 15 badekar med vand. Så meget grundvand kan forbrugerne skåne for forurening fra pesticider ved at købe et kilo hakket oksekød til aftenens millionbøf frem for kød fra traditionelt landbrug.

Det viser nye tal, som Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening har beregnet på baggrund af tal fra Miljøstyrelsen.

Direkte sammenhæng
"Der er en direkte sammenhæng mellem økologiske fødevarer og rent drikkevand i hanerne. Når man f.eks. køber en liter økologisk mælk, sparer man 200 liter grund¬vand for mødet med de mange kemiske sprøjtegifte, der bruges til at dyrke koens foder i et konventionelt landbrug," siger formanden for Økologisk Landsforening Knud Erik Sørensen til Altinget.

De nye tal viser for en række konkrete økologiske fødevarer som f.eks. mælk, oksekød, havregryn og æg, hvor mange liter grundvand den enkelte forbruger kan være med til at holde fri for kemiske sprøjtegifte ved at vælge økologisk.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024