Økologi giver sundere rotter
Lars Igum Rasmussen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Nogle mener, at rotter er mere robuste end mennesker. Så hvis økologiske fødevarer har en betydning for rotter - som meget andet vi spiser testes på - så har det vel også en betydning for mennesker
Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
Med økologisk kost; Med konventionel kost, men med lav tildeling af gødning; Samt med konventionel kost, men med høj tildeling af gødning.
Næringsfunktionsudnyttelse, organfunktion, fysisk aktivitet. Efter aflivning blev blod og væv målt for immunitet, antioxidant status, ernæringsstatus og tarmaktivitet.
Det giver et bedre immunforsvar, bedre hvile, mere E-vitamin i kroppen og en lidt lavere vægt.
Det er resultatet af et dansk dyreforsøg med 36 rotter, som Forskningscenter for Økologisk Jordbrug (FØJO) offentliggør i dag onsdag.
Rotterne var inddelt i tre grupper og levede af enten en ren økologisk diæt, en konventionel kost med en lav tildeling af gødning eller en konventionel kost med en høj tildeling af gødning.