Økologisk forskning til 170 mio. kr.
Lars Igum Rasmussen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
"Jeg har netop været i Bruxelles og talt med økologiske forkere fra hele Europa. Og her lyttes der meget til vores resultater og forskning. Vi ligger helt fremme i førerfeltet og er dagsordensættende på EU-plan angående økolgisk forskning. Derfor forventer vi også rigtig meget af FØJO III," siger Paul Holmbeck til Altignet.Forskningen skal styrke økologiske fødevaresystemer, der satser på sundhed, kvalitet og konkurrenceevne.
Thomas Harttung
Bestyrelsesformand i Forskningscenter for Økologisk Jordbrug
Der er netop sendt økologiske forskningsprogrammer til 170 mio. kr. (FØJO III) i udbud. Det drejer sig om 16 programmer om at styrke kvaliteten og forarbejdelsen af øko-varer, forbrugerne forhold til økologi og økologiens betydning for miljø og sundhed.
"Det er utrolig vigtigt at forske i økologi, der er en væsentlig del af fødevaresektoren. Derfor glæder jeg mig over det økologiske forskningsprogram, vi nu udbyder. Vi har et program, der er helhedsorienteret mod hele den økologiske fødevarekæde fra en vare bliver produceret i marken eller stalden og frem til den bliver solgt til forbrugeren. Programmet kan bidrage til at udvikle det økologiske jordbrug og udvikle nye økologiske produkter til gavn for forbrugerne," siger Leo Larsen, formand for Det Rådgivende Udvalg for Fødevareforskning.
De danske forskningsmiljøer er kommet med idéer til de 16 projektemner.