Økologisk forskning til 170 mio. kr.

Forskningsprogrammer i økologi til 170 mio. kr. er netop sendt i udbud. Økologisk Landsforening forventer sig meget af FØJO III. Danmark ligger i den europæiske superliga, hvad angår økologisk forskning.
Lars Igum Rasmussen

Forskningen skal styrke økologiske fødevaresystemer, der satser på sundhed, kvalitet og konkurrenceevne.

Thomas Harttung
Bestyrelsesformand i Forskningscenter for Økologisk Jordbrug
"Jeg har netop været i Bruxelles og talt med økologiske forkere fra hele Europa. Og her lyttes der meget til vores resultater og forskning. Vi ligger helt fremme i førerfeltet og er dagsordensættende på EU-plan angående økolgisk forskning. Derfor forventer vi også rigtig meget af FØJO III," siger Paul Holmbeck til Altignet.

Der er netop sendt økologiske forskningsprogrammer til 170 mio. kr. (FØJO III) i udbud. Det drejer sig om 16 programmer om at styrke kvaliteten og forarbejdelsen af øko-varer, forbrugerne forhold til økologi og økologiens betydning for miljø og sundhed.

"Det er utrolig vigtigt at forske i økologi, der er en væsentlig del af fødevaresektoren. Derfor glæder jeg mig over det økologiske forskningsprogram, vi nu udbyder. Vi har et program, der er helhedsorienteret mod hele den økologiske fødevarekæde fra en vare bliver produceret i marken eller stalden og frem til den bliver solgt til forbrugeren. Programmet kan bidrage til at udvikle det økologiske jordbrug og udvikle nye økologiske produkter til gavn for forbrugerne," siger Leo Larsen, formand for Det Rådgivende Udvalg for Fødevareforskning.

De danske forskningsmiljøer er kommet med idéer til de 16 projektemner.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024