Øresundsregionen skaber fødevarevækst

NYHED: Danske og svenske fødevarevirksomheder i Øresundsregionen er blandt de bedste i Europa til at skabe merværdi, viser ny rapport.
Øresundsregionen har de fødevarevirksomheder, der er bedst til at skabe merværdi.
Øresundsregionen har de fødevarevirksomheder, der er bedst til at skabe merværdi.
Niels Th. Dahl
Foto:

Vi har et enormt forbedringspotentiale på det område, så det ikke kun er de store virksomheder, der får meget ud af forskningen.

Maria Olufsdotter
Direktør for Øresund Food Network

Der er en dygtig og kompetent fødevareindustri i lande som Frankrig, Italien, Storbritannien og ikke mindst Holland.

Men ingen steder i Europa er man dog så dygtig til at skabe merværdi i fødevareindustriens forarbejdning af råvarer som i Øresundsregionen i Danmark og Sverige.

En ny rapport fra det fælleseuropæiske fødevarenetværk FINE (Food Innovation Network Europe) har analyseret forsknings- og innovationskompetencer i otte europæiske regioners forskningsklynger på fødevareområdet. Rapporten viser, at Øresundsregionen er den region, der skaber den suverænt største merværdi i fødevareindustrien, samtidig med at det er en af de regioner, der har forholdsmæssigt færrest ansatte i sektoren.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024