Officielle retningslinjer for kost på vej

NYHED: Med afsæt i et forslag til kost-retningslinjer fra Danmarks Fødevareforskning vil Fødevarestyrelsen udarbejde officielle retningslinjer for sund mad i skoler og institutioner.
Fakta
  • Retningslinjerne skal sikre, at kosten på skoler og institutioner både lever op til de nye kostråd og til de nye nordiske næringsstofanbefalinger.

  • Retningslinjerne kan anvendes i skoler og institutioners planlægning af kost, indkøb af fødevarer og tilberedning af måltider samt udvikling af det enkelte steds egen kostpolitik.

  • Ud fra de enkelte aldersgruppers energibehov er vejledende mængder for fødevaregrupperne blevet fordelt på tre hovedmåltider og to til tre mellemmåltider, som svarer til en typisk dagskost.


  • Kilde: Danmarks Fødevareforskning
    To kilo mindre mælkefedt om året bliver det til, hvis et barn drikker minimælk i stedet for letmælk. For hvert ekstra glas sodavand et barn drikker om dagen, øges barnets risiko for at udvikle fedme med 60 procent. Og for at maden skal være sund og varieret, er det vigtigt at veksle mellem kød, grøntsager og brød.

    Sådan lyder nogle af de mange råd, Danmarks Fødevareforskning kommer med i en rapport, hvor de forslår nye retningslinjer for sund og varieret kost til børn.

    Et redskab, som mange skoler og daginstitutioner hidtil har manglet i arbejdet med at udarbejde kost- og madpolitikker.

    Vigtigt indsatsområde
    Danmarks Fødevareforskning har som en del af projektet Alt-om-kost udarbejdet forslag til fødevarebaserede retningslinjer for sund mad.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024