Oksekød fundet med dioxin

Der er fundet dioxin i oksefedt over indgrebsværdien efter rutinetjek i sidste uge. Fortidens syndere skader industrien, der ingen skyld har i problemet, siger FødevareIndustrien.
Lars Igum Rasmussen

For nogle år tilbage havde vi problemer med dioxin i fiskemel, som vi nu må rense. Det er en uheldig omkostning som erhvervet påføres.

Jens Holst-Nielsen
Chefkonsulent i FødevareIndustrien.
Fødevaredirektoratet har i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af oksefedt fundet dioxin over indgrebsværdien.

Den såkaldte grænseværdi er dog ikke overskredet, men ved en overskridelse af indgrebsværdien skal myndighederne nu undersøge sagen nærmere. Kødet må dog stadig sælges, da der ikke er nogen risiko ved at spise kødet med den opdagede mængde dioxin.

Dioxin - der nu både er fundet i alarmerende mængder i laks og har sat en stopper for sildefiskeriet i visse dele af Østersøen - stammer fra fortidens syndere ved afbrænding af affald. Den giftige aske lander i hav og på jorden, hvor den optages i fødekæden. Dioxin nedbrydes umådeligt langsomt i naturen, så problemet er altså et, vi må leve mange år med endnu.

FødevareIndustrien ser på dioxinforurening med allerstørste opmærksomhed. Det skader nemlig produktionen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024