Oksekød fundet med dioxin
Lars Igum Rasmussen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Fødevaredirektoratet har i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af oksefedt fundet dioxin over indgrebsværdien.For nogle år tilbage havde vi problemer med dioxin i fiskemel, som vi nu må rense. Det er en uheldig omkostning som erhvervet påføres.
Jens Holst-Nielsen
Chefkonsulent i FødevareIndustrien.
Den såkaldte grænseværdi er dog ikke overskredet, men ved en overskridelse af indgrebsværdien skal myndighederne nu undersøge sagen nærmere. Kødet må dog stadig sælges, da der ikke er nogen risiko ved at spise kødet med den opdagede mængde dioxin.
Dioxin - der nu både er fundet i alarmerende mængder i laks og har sat en stopper for sildefiskeriet i visse dele af Østersøen - stammer fra fortidens syndere ved afbrænding af affald. Den giftige aske lander i hav og på jorden, hvor den optages i fødekæden. Dioxin nedbrydes umådeligt langsomt i naturen, så problemet er altså et, vi må leve mange år med endnu.
FødevareIndustrien ser på dioxinforurening med allerstørste opmærksomhed. Det skader nemlig produktionen: