Om ændring af bekendtgørelse om tilsætningsstoffer til foderstoffer

Tina Møller
Dokumentation

I bekendtgørelse nr. 746 af 30. september 1999 om tilsætningsstoffer til foderstoffer, som ændret ved bekendtgørelse nr. 527 af 15. juni 2000 og ved bekendtgørelse nr. 701 af 22. august 2002, foretages følgende ændringer:

1. § 11 a affattes således:

» § 11 a. Husdyrbrugere skal ved køb af forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler oplyse sælgeren om CHR-nummeret på det husdyrbrug, hvor de pågældende foderstoffer skal anvendes. CHR-nummer oplyses for ethvert husdyrbrug, som i henhold til den til enhver tid gældende bekendtgørelse om registrering af husdyrbrug i CHR skal være registreret.

Stk. 2. Producenter og mellemhandlere skal ved køb af forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler oplyse deres CVR-nummer til sælgeren. Desuden oplyses P-nummeret på dén adresse, hvortil foderstofferne leveres, hvis leveringsadressen er en anden end CVR-nummerets adresse.

Stk. 3. Producenter og mellemhandlere af forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler skal for hvert tilsætningsstof senest den 10. i hver måned indberette de i stk. 7 nævnte 5 oplysningstyper til Mærsk Data Public, Bytoften, 8240 Risskov, om deres leverancer den foregående måned til husdyrbrugere, jf. stk. 1. Leverancerne indberettes på de oplyste CHR-numre. Leverancer uden CHR-nummer indberettes på det fiktive CHR-nummer 999999.

Stk. 4. Producenter og mellemhandlere af forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler skal for hvert tilsætningsstof senest den 10. i hver måned indberette de i stk. 7 nævnte 5 oplysningstyper til Mærsk Data Public, Bytoften, 8240 Risskov, om deres leverancer den foregående måned til mellemhandlere, jf. stk. 2. Leverancer til den enkelte mellemhandler indberettes på mellemhandlerens CVR-nummer. Endvidere indberettes for den enkelte leverance P-nummeret på dén adresse, hvortil foderstofferne leveres, hvis leveringsadressen er en anden end CVR-nummerets adresse.

Stk. 5. Ved de i stk. 3 og stk. 4 nævnte indberetninger skal indberetteren benytte eget CVR-nummer som indberetter-ident. Endvidere indberettes for den enkelte leverance P-nummeret på dén adresse, hvorfra indberetter har leveret foderstofferne, hvis udleveringsadressen er en anden end CVR-nummerets adresse.

Stk. 6. Husdyrbrugere skal for så vidt angår forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler, som er indført direkte fra andre EU-lande eller tredjelande, senest den 10. i hver måned indberette de i stk. 7 nævnte 5 oplysningstyper til Mærsk Data Public, Bytoften, 8240 Risskov, om de modtagne leverancer af forblandinger eller foderblandinger den foregående måned. Leverancerne indberettes på CHR-nummeret på det husdyrbrug, hvor foderstofferne anvendes. Som indberetter-ident skal husdyrbrugere benytte eget CVR-nummer.

Stk. 7. Producenter, mellemhandlere og husdyrbrugere skal jf. stk. 3, 4 og 6 indberette følgende oplysningstyper vedrørende forblandinger og foderblandinger med indhold af tilsætningsstoffer af kategorierne antibiotika, coccidiostatika og andre lægemidler:

tilsætningsstoffets E-nummer,

mængde foderstof angivet som kg forblanding eller foderblanding,

indhold af aktivt stof angivet i mg/kg,

udleveringsdato og

dyreart, som foderstoffet er beregnet til. «

2. § 14, stk. 1, affattes således:  

» Overtrædelse af §§ 1 8 samt §§ 11 og 11a straffes med bøde. «

3. Bilag 1, Definitioner og generelle bestemmelser om anvendelse, afsnit D, nr. 3 , affattes således:

» 3)   Tilskudsfoder skal have et så stort indhold af andre stoffer, f.eks. proteiner eller mineraler, at det ikke kan anvendes som fuldfoder, men skal gives sammen med andet foder. «

§ 2

Bekendtgørelsen træder i kraft den 15. april 2003.

Plantedirektoratet, den 3. april 2003

Mogens Nagel Larsen

/Henrik Oftebro-Svendsen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024