Om ændring af bekendtgørelse om visse forureninger i fødevarer
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
§ 1
I bekendtgørelse nr. 101 af 18. februar 2003 om visse forureninger i fødevarer foretages følgende ændringer:
1. I titelnote 1) indsættes efter »(EFT 2002 L 209 s.5) « : »Kommissionens direktiv 2003/78/EF af 11. august 2003 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af indholdet af patulin i levnedsmidler (EUT 2003 L 203 s.40) «.
2. Efter § 17 indsættes:
»§ 17 a. Udtagning af prøver til kontrol af indholdet af patulin i fødevarer samt prøveforberedelsen og de analysemetoder, som anvendes i den forbindelse, sker i overensstemmelse med direktiv 2003/78/EF. «
3. Bilag 3 affattes som bilag 1 i denne bekendtgørelse.
§ 2
Denne bekendtgørelse træder i kraft den 1. september 2003.
Fødevaredirektoratet, den 14. august 2003
Per H. Kristiansen
/Camilla Bjerre Søndergaard
Bilag 1
»Bilag 3
Mykotoksiner
AFLATOKSINER |
EU-maksimalgrænse-
|
National maksimalgrænseværdi (µg/kg) |
||||
|
B1 |
B1+B2+G1+G2 |
M1 |
B1 |
B1+B2+G1+G2 |
M1 |
1. Jordnødder, nødder og tørret frugt |
|
|
|
|
|
|
1a. Jordnødder, nødder og tørret frugt og produkter forarbejdet deraf bestemt til direkte konsum eller til anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
2( 1 ) |
4( 1 ) |
- |
- |
- |
- |
1b. Jordnødder, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
8( 1 ) |
15( 1 ) |
- |
- |
- |
- |
1c. Nødder og tørret frugt, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
5( 1 ) |
10( 1 ) |
- |
- |
- |
- |
2. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.) |
|
|
|
|
|
|
2a. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.) og produkter forarbejdet deraf bestemt til direkte konsum eller til anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
2 |
4 |
- |
- |
- |
- |
2b. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.), undtagen majs, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
2 |
4 |
- |
- |
- |
- |
2c. Majs, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler |
-( 2 ) |
-( 2 ) |
- |
2 |
4 |
- |
3. Mælk (rå mælk, mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter og varmebehandlet mælk som defineret i direktiv 92/46/EØF, senest ændret ved direktiv 94/71/EF) |
- |
- |
0,05 |
- |
- |
- |
4. Krydderier: - Capsicum spp. (tørrede frugter deraf, hele eller formalede, herunder chili, chilipulver, cayenne og paprika) - Piper spp. (frugter deraf, herunder hvid og sort peber) - Myristica fragrans (muskatnød) - Zingiber officinale (ingefær) - Curcuma longa (gurkemeje) |
5 |
10 |
- |
- |
- |
- |
5. Andre fødevarer |
- |
- |
- |
2 |
4 |
- |
( 1 ) Grænseværdierne gælder for den spiselige del af jordnødder, nødder og tørret frugt. Hvis nødder i skaller analyseres, antages det i beregning af aflatoksin-indholdet, at al forureningen forekommer i den spiselige del. ( 2 ) Hvis der ikke fastsættes en specifik EU-grænseværdi inden den 1. juli 2003, gælder grænseværdierne under punkt 2a. derefter for majs, som omhandlet i det pågældende punkt. |
OCHRATOKSIN A |
EU-maksimalgrænseværdi fra forordning 466/2001 som ændret ved forordning 472/2002 (µg/kg eller ppb) |
1. Korn (herunder ris og boghvede) og produkter fremstillet på basis af korn |
|
1a. Uforarbejdet korn (herunder uforarbejdet ris og boghvede) |
5 |
1b. Alle produkter fremstillet på basis af korn (herunder forarbejdede kornprodukter og korn til direkte konsum) |
3 |
2. Tørrede druer (korender, rosiner og sultanas) |
10 |
3. Rå og ristet kaffe, kaffeprodukter, vin, øl, druesaft, kakao og kakaoprodukter samt krydderier |
- |
4. Nyre af svin |
25 |
«
Officielle noter |
1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører Kommissionens direktiv 2003/78/EF af 11. august 2003 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af indholdet af patulin i levnedsmidler (EUT 2003 L 203, s.40).