Om ændring af bekendtgørelse om visse forureninger i fødevarer

Claus Iversen
Dokumentation

§ 1

I bekendtgørelse nr. 101 af 18. februar 2003 om visse forureninger i fødevarer foretages følgende ændringer:

1. I titelnote 1) indsættes efter »(EFT 2002 L 209 s.5) « :   »Kommissionens direktiv 2003/78/EF af 11. august 2003 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af indholdet af patulin i levnedsmidler (EUT 2003 L 203 s.40) «.      

2. Efter § 17 indsættes:

  »§ 17 a. Udtagning af prøver til kontrol af indholdet af patulin i fødevarer samt prøveforberedelsen og de analysemetoder, som anvendes i den forbindelse, sker i overensstemmelse med direktiv 2003/78/EF. «

3. Bilag 3 affattes som bilag 1 i denne bekendtgørelse.

§ 2

Denne bekendtgørelse træder i kraft den 1. september 2003.

Fødevaredirektoratet, den 14. august 2003

Per H. Kristiansen

/Camilla Bjerre Søndergaard


Bilag 1

»Bilag 3

Mykotoksiner

AFLATOKSINER

EU-maksimalgrænse-
værdi fra forordning 466/2001 som ændret ved forordning 257/2002 og forordning 472/2002 (µg/kg)

National maksimalgrænseværdi (µg/kg)

 

B1

B1+B2+G1+G2

M1

B1

B1+B2+G1+G2

M1

1. Jordnødder, nødder og tørret frugt

 

 

 

 

 

 

1a. Jordnødder, nødder og tørret frugt og produkter forarbejdet deraf bestemt til direkte konsum eller til anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

2( 1 )

4( 1 )

-

-

-

-

1b. Jordnødder, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

8( 1 )

15( 1 )

-

-

-

-

1c. Nødder og tørret frugt, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

5( 1 )

10( 1 )

-

-

-

-

2. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.)

 

 

 

 

 

 

2a. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.) og produkter forarbejdet deraf bestemt til direkte konsum eller til anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

2

4

-

-

-

-

2b. Korn (herunder boghvede, Fagopyrum spp.), undtagen majs, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

2

4

-

-

-

-

2c. Majs, der skal undergå sortering eller anden fysisk behandling inden konsum eller anvendelse som ingredienser i levnedsmidler

-( 2 )

-( 2 )

-

2

4

-

3. Mælk (rå mælk, mælk til fremstilling af mælkebaserede produkter og varmebehandlet mælk som defineret i direktiv 92/46/EØF, senest ændret ved direktiv 94/71/EF)

-

-

0,05

-

-

-

4. Krydderier:

-   Capsicum spp. (tørrede frugter deraf, hele eller formalede, herunder chili, chilipulver, cayenne og paprika)

-   Piper spp. (frugter deraf, herunder hvid og sort peber)

-   Myristica fragrans (muskatnød)

-   Zingiber officinale (ingefær)

-   Curcuma longa (gurkemeje)

5

10

-

-

-

-

5. Andre fødevarer

-

-

-

2

4

-

( 1 )   Grænseværdierne gælder for den spiselige del af jordnødder, nødder og tørret frugt. Hvis nødder i skaller analyseres, antages det i beregning af aflatoksin-indholdet, at al forureningen forekommer i den spiselige del.

( 2 )   Hvis der ikke fastsættes en specifik EU-grænseværdi inden den 1. juli 2003, gælder grænseværdierne under punkt 2a. derefter for majs, som omhandlet i det pågældende punkt.


 

OCHRATOKSIN A

EU-maksimalgrænseværdi fra forordning 466/2001 som ændret ved forordning 472/2002 (µg/kg eller ppb)

1. Korn (herunder ris og boghvede) og produkter fremstillet på basis af korn

 

1a. Uforarbejdet korn (herunder uforarbejdet ris og boghvede)

5

1b. Alle produkter fremstillet på basis af korn (herunder forarbejdede kornprodukter og korn til direkte konsum)

3

2. Tørrede druer (korender, rosiner og sultanas)

10

3. Rå og ristet kaffe, kaffeprodukter, vin, øl, druesaft, kakao og kakaoprodukter samt krydderier

-

4. Nyre af svin

25

«

Officielle noter

1 Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører Kommissionens direktiv 2003/78/EF af 11. august 2003 om prøveudtagnings- og analysemetoder til officiel kontrol af indholdet af patulin i levnedsmidler (EUT 2003 L 203, s.40).

Links til EF direktiver, jf. note 1
Direktiv 2003/78/EF Celex no. 32003L0078

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024