Om handelsnormer for fjerkrækød

Det nye i denne bekendtgørelse er §4, således at ordningen nu også omfatter kølede færdigpakkede hele fjerkrækroppe samt for færdigpakkede kølede fjerkræparteringer. Ordningen er stadig frivillig. Oprindeligt var planen at lave en horisontal egenkontrol for fjerkrækød, men dette var der ifølge lovgivningen ikke hjemmel til.
Tina Møller
Dokumentation

Bekendtgørelse om handelsnormer for fjerkrækød

 

I medfør af § 13, § 37, § 52 § 61, stk. 1 og stk. 2 og § 78, stk. 3 i lov nr. 471 af 1. juli 1998 om fødevarer m.m. (fødevareloven) fastsættes:

§ 1. Bestemmelserne vedrørende vægtklasser i artikel 3, stk. 3, i Rådets forordning (EØF) nr. 1906/90 om handelsnormer for fjerkræ samt artikel 8 i Kommissionens forordning (EØF) nr. 1538/91 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EØF) nr. 1906/90, som ændret ved Kommissionens forordning (EØF) nr. 1980/92, gælder tillige for kølede færdigpakkede hele fjerkrækroppe samt for færdigpakkede kølede fjerkræparteringer.

§ 2. Der skal foretages kontrol af:

1)   Vandoptagelsen under køling og vandindholdet i frosne og dybfrosne danske kyllinger i henhold til Kommissionens forordning (EØF) nr. 2981/93 om ændring af forordning (EØF) nr. 1538/91.

2)   Vandoptagelsen i kyllinge- og kalkunkroppe bestemt til fremstilling af ferske, frosne eller dybfrosne udskæringer i henhold til Kommissionens forordning (EF) nr. 1072/00.

§ 3. Slagterier, der er autoriseret i henhold til artikel 11 i Kommissionens forordning (EØF) nr. 1538/91, afholder de udgifter, der er forbundet med den særlige kontrol efter bestemmelserne i bekendtgørelse om betaling for kontrol af fødevarer og levende dyr m.v.

§ 4. Primærproducenter skal udføre egenkontrol med det formål at medvirke til at sikre overholdelse af artikel 10, artikel 11 samt bilag IV i Kommissionens forordning (EØF) nr. 1538/91, når bedriften er tilknyttet en frivillig mærkningsordning efter forordning (EØF) nr. 1538/91 artikel 10 og artikel 11.

§ 5. Med bøde straffes den, der overtræder reglerne i § 2 og § 4.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i indtil 2 år, hvis overtrædelsen er begået med forsæt eller grov uagtsomhed, og der ved overtrædelsen er

1)   forvoldt skade på sundheden eller fremkaldt fare herfor eller

2)   opnået eller tilsigtet opnået en økonomisk fordel for den pågældende selv eller andre, herunder ved besparelser.

Stk. 3. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

§ 6. Bekendtgørelsen træder i kraft den 15. maj 2003.

Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 677 af 15. august 2002 om handelsnormer for fjerkrækød.

Fødevaredirektoratet, den 5. maj 2003

Per H. Kristiansen

/Tenna Jensen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024