Om særlige regler for fritidsfiskeri efter torsk i Østersøen, Bælterne og Øresund

Claus Iversen
Dokumentation
I medfør af § 27, stk. 1, og § 130, stk. 2, i fiskeriloven, jf. lov nr. 281 af 12. maj 1999, og efter bemyndigelse fastsættes:

§ 1. Denne bekendtgørelse gælder for fiskeri foretaget af fritidsfiskere, jf. § 27, stk. 1, i fiskeriloven, i underområde 22, 23 og 24, jf. bilag 1.

§ 2. Ved fiskeri efter torsk med garnredskaber, herunder nedgarn, drivende og svajende garn, hvor fiskene fanges ved fastholdelse i netmaskerne (hildingsgarn), må ikke anvendes netmasker, der er mindre end 110 mm (helmaske).

§ 3. Ved kontrol af maskemål forholdes i overensstemmelse med bilag 2.

§ 4. Den der overtræder eller forsøger at overtræde § 2, stk. 1, straffes med bøde.

§ 5. Bekendtgørelsen træder i kraft den 20. april 2003.

Fiskeridirektoratet, den 8. april 2003

Jørgen Fredsted

/Jørgen Bohn


Bilag 1

Underområde 22

Området afgrænses mod nord af linien fra Hasenøre til Gnibens Spids og mod øst af Farø-linien samt en linie fra Gedser ret øst til 12 0 00’ østlig længde og ret syd langs 12 0 00’ østlige længde.

Underområde 23

Området afgrænses mod nord af en linie fra Gilbjerg Hoved til Kullen og mod syd af en linie fra Stevns Røde Fyr til Falsterbo Fyr.

Underområde 24

Området afgrænses mod vest af den østlige grænse for område 22 og den sydlige grænse for område 23.

Den østlige grænse er en linie fra Sandhammaren Fyr til Hammerodde Fyr og en linie fra sydkysten af Bornholm ret syd langs 15 0 00’ østlig længde.


Bilag 2

Måling af maskestørrelsen. 1)

1)   Ved kontrol af redskaber måles maskerne med en flad maskemåler, der er 2 mm tyk og fremstillet af et holdbart og formfast materiale. Den skal være udformet enten med parallelle sider, som er forbundet med skrå sider med en tilspidsning på 1: 8 cm på begge sider, eller udelukkende med skrå sider med en tilspidsning som den ovenfor beskrevne. På maskemålerens overside afmærkes bredden i mm på det eventuelle parallelsidede afsnit og på de skrå afsnit. I sidstnævnte tilfælde afmærkes bredden for hvert interval på 1 mm, og breddens størrelse angives med regelmæssige mellemrum.

2)   Ved måling af en maskestørrelse indføres spidsen af maskemåleren vinkelret på nettets plan for således at måle længdeaksen på masken, når denne er udstrakt diagonalt på langs. Maskemåleren indføres i masken med hånden, indtil måleren stoppes ved maskens modstand ud for de skrå sider. Den enkelte maskes størrelse svarer til maskemålerens bredde på det sted, hvor måleren stoppes.

3)   Et redskabs maskestørrelse svarer til gennemsnitsstørrelsen på mindst en tilfældigt udvalgt række på 20 fortløbende masker i redskabets længdeakse. Målingen af maskerne begynder mindst ti masker, dog mindst 50 cm, fra sammensyninger, tovværk eller bindestrikke. Denne afstand måles vinkelret på sammensyningerne, tovværket eller bindestrikken, idet redskabet holdes strakt i måleretningen.

4)   Maskestørrelsen må kun måles, når redskaberne er våde.

5)   Den enkelte maske anses ikke for at være af understørrelse, hvis den del af maskemåleren, der svarer til mindstestørrelsen for redskabstypen, let passerer igennem den.

 


1) Jf. Rådets forordning (EF) Nr. 88/98 af 18. december 1997 om fastsættelse af tekniske foranstaltninger til bevarelse af fiskeressourcerne i Østersøen, Bælterne og Øresund.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024