Om tilskud til midlertidig oplægning af fiskerfartøjer i Østersøen

Tina Møller
Dokumentation

Bekendtgørelse om tilskud til midlertidig oplægning af fiskerfartøjer i Østersøen

 

I medfør af § 3, nr. 2, § 7, § 11, § 14 og § 18, stk. 3, i lov om strukturforanstaltninger vedrørende fiskerisektoren, jf. lovbekendtgørelse nr. 316 af 3. maj 2001, fastsættes efter bemyndigelse:

Ordningens indhold

§ 1. Der kan med virkning for perioden fra den 15. april til den 31. maj 2003, begge dage inkl., ydes tilskud til oplægning til ejere af trawl- eller snurrevodsfartøjer som i 2003 har fået tildelt årsmængder af torsk i Østersøen eller som er tilmeldt rationsfiskeriet i Østersøen pr. 15. marts 2003. Direktoratet for FødevareErhverv træffer afgørelse om ydelse af tilskud inden for en tilsagnsramme på højst 20 mill. kr.

Stk. 2. For trawl- eller snurrevodsfartøjer med tildelt årsmængde ydes tilskuddet til oplægning af fartøjet i hele perioden 15. april til 31. maj 2003. For trawl- eller snurrevodsfartøjer, som er tilmeldt rationsfiskeriet, ydes tilskuddet til oplægning af fartøjet i hele perioden 15. april til 6. maj 2003.

Stk. 3. Erhvervsfiskere, der chartrer et fiskerfartøj, sidestilles med ejere.

§ 2. Ansøgning om tilskud indsendes til Fiskeridirektoratet, Stormgade 2, 1470 København K, og skal være direktoratet i hænde senest den 13. maj 2003.

§ 3. Ansøger skal opfylde betingelserne for at drive erhvervsmæssigt fiskeri i saltvand, jf. § 11 i lov nr. 281 af 12. maj 1999 om fiskeri.

Stk. 2. Ansøger må ikke drive selvstændigt, aktivt, erhvervsfiskeri i oplægningsperioden, og må ikke deltage som besætningsmedlem i fiskeri med et fartøj der har tilladelse til erhvervsmæssigt fiskeri i Danmark.

§ 4. Fartøjet skal være optaget i Skibsregistrets Særregister over fiskerfartøjer, eller i Fartøjsfortegnelsen, og være registreret i Fiskeridirektoratets register over fartøjer med tilladelse til at drive erhvervsmæssigt fiskeri i Danmark.

Stk. 2. Fartøjet skal være driftsklart på tidspunktet for ansøgningens indgivelse.

Stk. 3. Der må ikke i oplægningsperioden drives fiskeri med fartøjet, og der må ikke, uden forudgående tilladelse fra Fiskerikontrollen, foretages nogen form for sejlads med fartøjet.

Stk. 4. Ansøgere vil efter konkret vurdering kunne få dispensation fra stopdatoen den 15. april. Oplægningsperioden kan dog ikke begynde senere end den 17. april 2003.

Stk. 5. Fartøjet må ikke oplægges på land i forbindelse med værft eller værksted, ligesom der alene må foretages normale løbende vedligeholdelsesarbejder om bord.

Stk. 6. Der kan ikke ydes tilskud til oplægning af et fartøj hvis der er afgivet tilsagn om tilskud til ophugning af fartøjet iflg. bekendtgørelse nr. 940 af 25. november 2002 om prioritering af tilskud til ophugning af fiskerfartøjer og bekendtgørelse nr. 1013 af 16. november 2000 om tilskud til ophugning mv. af fiskerfartøjer.

Beregning og udbetaling af tilskud

§ 5. Tilskud til oplægning udgør:

1)   For fartøjer med årsmængde af torsk i Østersøen beregnes tilskuddet på grundlag af værdien af den årsmængde, som fartøjet afgiver som følge af oplægningen, fratrukket en andel svarende til driftsomkostninger og løn til mandskab. Den afgivne mængde kan som udgangspunkt højst svare til den landede mængde ved samme fiskeri i samme periode i 2002.

2)   For fartøjer, der er tilmeldt rationsfiskeriet, beregnes tilskuddet på grundlag af værdien af det mistede rationsfiskeri i oplægningsperioden fratrukket en andel svarende til driftsomkostninger og løn til mandskab.

Stk. 2. Ansøgere, der modtager oplægningstilskud for mistet torskefiskeri, vil kunne modtage supplerende støtte for tab vedrørende fangst af fladfisk i oplægningsperioden.

Stk. 3. Hvis de samlede tilskudsbeløb, som fastsat efter stk. 1 og 2, overstiger tilsagnsrammen, reduceres hvert enkelt tilskud forholdsmæssigt.

§ 6. Ansøgere, der har modtaget tilsagn om tilskud, skal indsende anmodning om udbetaling af tilskuddet efter at oplægningen er gennemført og senest den 15. juni 2003. Direktoratet for FødevareErhverv fremsender i forbindelse med tilsagnsgivningen nærmere regler om de oplysninger og den dokumentation som skal indsendes.

Stk. 2. Det er en betingelse for udbetaling af tilskud at tilskudsmodtager anviser en konto i et pengeinstitut hvortil tilskuddet kan overføres.

Oplysning og kontrol

§ 7. Oplysninger, underretninger, erklæringer m.v. efter lovens § 15 skal, efter anmodning, gives til Direktoratet for FødevareErhverv.

§ 8. Direktoratet for FødevareErhverv og Fiskeridirektoratet forestår kontrol af tilskud til midlertidig oplægning som nævnt i lovens § 14, stk. 2, 4 og 5,

Bortfald og   tilbagebetaling af tilskud

§ 9. Direktoratet for FødevareErhverv kan bestemme, at støtte efter bekendtgørelsen bortfalder helt eller delvist, hvis

1)   støttemodtageren har givet urigtige eller vildledende oplysninger eller har fortiet oplysninger af betydning for sagens afgørelse,

2)   støttemodtageren tilsidesætter sin pligt i medfør af regler udstedt efter lovens § 14, stk. 1, eller pligter i medfør af lovens § 14, stk. 4, og § 15,

3)   vilkårene for ydelse af støtte eller tilsagn herom ikke opfyldes, eller

4)   forudsætningerne for støtten eller tilsagn herom i øvrigt efter Direktoratet for FødevareErhvervs skøn er væsentligt forrykket.

Stk. 2. Direktoratet kan i de i stk. 1 nævnte tilfælde bestemme, at ydede beløb helt eller delvist skal tilbagebetales med tillæg af renter.

Stk. 3. Rentetillæg beregnes fra tidspunktet for meddelelsen om tilbagebetalingskravet til tilbagebetaling sker og med den rentesats der er fastsat i rentelovens § 5.

Klageadgang

§ 10. Klager over afgørelser truffet efter denne bekendtgørelse indgives efter reglerne i bekendtgørelse om Direktoratet for FødevareErhvervs opgaver og beføjelser.

Straffebestemmelser

§ 11. Efter § 18 i loven straffes den, der til brug for afgørelser, der træffes i henhold til loven eller regler fastsat i medfør af loven, giver urigtige eller vildledende oplysninger eller fortier oplysninger af betydning for afgørelsen, med bøde. Det samme gælder den, der overtræder vilkår, der er fastsat i en sådan afgørelse.

Stk. 2. Den, der i øvrigt undlader at give oplysninger, som den pågældende har pligt til at give i henhold til loven eller regler fastsat i medfør af loven, straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning. Det samme gælder den, som afgiver urigtige eller vildledende oplysninger om sådanne forhold.

Stk. 3. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

Ikrafttrædelse

§ 12. Bekendtgørelsen træder i kraft den 18. maj 2003.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, den 8. maj 2003

Arent B. Josefsen

/Lars Christensen Clink


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024