Om ydelse af præmier for husdyr

Tina Møller
Dokumentation
 

I medfør af § 1, stk. 1-4, § 4, stk. 1 og 5, § 22, stk. 2 og §§ 24 og 27 i lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 285 af 8. maj 2002 samt efter bemyndigelse fra ministeren, fastsættes:

Kapitel 1

Indledende bestemmelser og definitioner

§ 1. Bestemmelserne i denne bekendtgørelse vedrører ydelse af følgende præmier til kvæg- og moderfårsproducenter i henhold til Det Europæiske Fællesskabs forordninger:

1)   Den særlige handyrpræmie for tyre og stude.

2)   Slagtepræmie for tyre, stude, malkekøer, ammekøer, kvier og kalve (slagtepræmie) og supplerende tillæg til slagtepræmien for tyre og stude med en slagtevægt på mindst 185 kg (supplerende slagtepræmie).

3)   Præmie for ammekøer og kvier.

4)   Præmie for moderfår.

5)   Ekstensiveringspræmie som tillæg til den særlige handyrpræmie for tyre og stude samt som tillæg til præmie for ammekøer og kvier.

§ 2. Direktoratet for FødevareErhverv administrerer de i § 1 nævnte præmieordninger.

Stk. 2. Plantedirektoratet kontrollerer efter bemyndigelse overholdelsen af de i § 1 nævnte præmieordninger hos producenterne. Ligeledes kontrollerer Plantedirektoratet overholdelsen af de i § 1 nævnte præmieordninger hos eksportører af levende dyr til et andet medlemsland, jf. § 12.

Stk. 3. Fødevaredirektoratet kontrollerer efter bemyndigelse sammen med Klassificeringsudvalget for Svin, Kvæg og Får overholdelsen af de i § 1 nævnte præmieordninger på slagterierne.

§ 3. Ved et slagteri forstås i denne bekendtgørelse eksportautoriserede slagterier samt godkendte slagtesteder.

Stk. 2. Ved et ansøgningsår forstås i denne bekendtgørelse et kalenderår.

Stk. 3. Ved et ugunstigt stillet landbrugsområde forstås i denne bekendtgørelse de småøer, som er nævnt i bekendtgørelse om tilskud til jordbrugere på visse småøer.

§ 4. I forbindelse med overdragelse af en hel bedrift skal producenter, der deltager i eller vil deltage i en eller flere af de i §1 nævnte præmieordninger, underskrive en producentskifteerklæring, der skal være Direktoratet for FødevareErhverv i hænde senest ved udgangen af februar måned det kalenderår, der følger efter overdragelsesåret.

Stk. 2. Overdrages en bedrift i sin helhed, kan parterne ved overdragelsen vælge, om erhverver eller overdrager for overdragelsesåret skal være den forpligtede og berettigede for samtlige de ansøgninger om præmie i henhold til de i § 1 nævnte ordninger, som er aktuelle for overdrageren på overdragelsestidspunktet.

Stk. 3. Formularen til en producentskifteerklæring fås ved henvendelse til direktoratet.

Kapitel 2

Generelle betingelser om identifikation og besætningsregistre

§ 5. Kvæg, hvortil der søges om præmie, jf. de i § 1 nævnte præmieordninger, skal være entydigt mærket med CKR-øremærker og i øvrigt identificerbart, jf. bestemmelserne i bekendtgørelse om mærkning, registrering og flytning af kvæg, svin, får og geder.

Stk. 2. Besætningsregistre skal hos producenter foreligge i form af udskrifter fra det Centrale Husdyrbrugsregister.

Stk. 3. Udskrifterne udskrives periodevist i forhold til antallet af hændelser i den enkelte producents kvægbesætning pr. ansøgningsår. Udskrifterne er gratis og fremsendes af Fødevareministeriet.

Stk. 4. Producenter skal i staldregistreringsblokken eller i tilsvarende edb-program føre alle hændelser i besætningen senest 3 dage efter hændelsens indtræden. Staldregistreringsblokken eller tilsvarende edb-program kan alene supplere udskrifterne fra det Centrale Husdyrbrugsregister i perioden mellem seneste udskrift og tidspunktet for en eventuel kontrol på bedriften.

§ 6. Moderfår, hvortil der søges om præmie, jf. den i § 1 nævnte præmieordning, skal være mærket samt indført i et besætningsregister, jf. bestemmelserne i bekendtgørelse om mærkning, registrering og flytning af kvæg, svin, får og geder.

§ 7. De i § 5, stk. 2 og § 6 nævnte oplysninger skal opbevares i mindst 5 år regnet fra ansøgningsårets udløb.

Kapitel 3

Beregning af antallet af malkekøer

§ 8. Beregning af det antal storkreaturer, som producentens malkekøer svarer til, foretages på grundlag af mælkekvoten pr. 31. marts i ansøgningsåret, set i forhold til en gennemsnitlig mælkeydelse på 6.800 kg. For besætninger, der er med under ydelseskontrollen i perioden fra den 1. oktober til og med den 30. september, og som har en højere godkendt mælkeydelse end 6.800 kg, er beregningsgrundlaget ydelseskontrollens resultat i det oktoberår, der afsluttes i ansøgningsåret. Som grundlag for udbetaling af forskud kan anvendes en 12-måneders periode, forskudt i forhold til oktoberåret med en reduktion af mælkeydelsen på 5 pct.

Stk. 2. For ansøgningsåret 2001-2004 foretages beregningen, jf. stk. 1, på grundlag af mælkekvoten pr. 1. april i det pågældende ansøgningsår.

Kapitel 4

Betingelser vedrørende foderarealer

§ 9. Foderarealer, der skal lægges til grund for beregning af den særlige handyrpræmie for tyre og stude og præmie for ammekøer og kvier, samt indgå i beregning af ekstensiveringspræmien, skal anmeldes i hektarstøtteansøgningen.

Stk. 2. Arealer med korn, proteinafgrøder og oliefrø kan anmeldes som foderareal og lægges til grund for beregning af den særlige handyrpræmie for tyre og stude og præmie for ammekøer og kvier, hvis der ikke samtidig søges om hektarstøtte eller anden EU-støtte for disse arealer. Arealer med sådanne afgrøder kan ikke indgå i beregningen af ekstensiveringspræmien.

Stk. 3. Arealer, der er delvist dækket med græs eller anden foderafgrøde, kan kun anmeldes som foderareal for så vidt angår den del, der er dækket med foderafgrøden, og forudsat at denne del mindst udgør et sammenhængende areal på 0,30 ha. Et areal på under 0,30 ha kan dog anmeldes som foderareal, hvis arealet er afgrænset med varige og faste skel.

§ 10. Anmeldte foderarealer skal være til rådighed alene for producentens kvæg- eller fårehold i mindst 3½ måned af en 7 måneders periode, som for græsarealer begynder den 1. januar og for andre afgrøder senest den 31. marts.

Stk. 2. For anmeldte foderarealer med græs skal den i stk. 1 nævnte periode på 3½ måned mindst omfatte perioden fra den 15. april til den 31. juli. For anmeldte foderarealer med andre afgrøder skal den nævnte periode mindst omfatte perioden fra den 15. april og til efter tidspunktet for foderafgrødens høst.

§ 11. Foderarealer, der skal lægges til grund for beregningen af ekstensiveringspræmien, skal bestå af mindst 50% græsareal, hvorved forstås arealer med græs eller græsblandinger, som i hele året eller en del heraf afgræsses af bedriftens kvæg eller får.

Stk. 2. Anmeldte foderarealer, bortset fra de i stk. 1 nævnte græsarealer, skal udnyttes af producenten, enten ved at bedriftens kvæg eller får afgræsser arealet eller ved at arealets afgrøder høstes og bjærges.

§ 12. En producent, der har forpagtet et foderareal eller indgået en aftale om ret til græsning af et foderareal, kan anmelde et sådant areal som foderareal, hvis forpagtningsaftalen eller aftalen om græsningsretten er indgået skriftligt.

Stk. 2. Har flere producenter i fællesskab indgået en aftale om fælles udnyttelse af et foderareal, kan hver enkelt producent uanset § 10, stk. 1, særskilt anmelde den del af foderarealet, som aftalen giver ham ret til at udnytte, forudsat aftalen er skriftlig.

Kapitel 5

Bestemmelser vedrørende den særlige handyrpræmie for tyre og stude

§ 13. Den særlige handyrpræmie for tyre og for stude i første og anden aldersgruppe opnås ved producentens levering af dyret til slagtning på et slagteri beliggende i Danmark, jf. § 15.

Stk. 2. Den i stk. 1 nævnte præmie kan også opnås ved levende forsendelse af dyret til et andet medlemsland.

Stk. 3. Producenter, der ønsker præmie ved levende forsendelse til et andet medlemsland, skal til Direktoratet for FødevareErhverv indsende en ansøgning, som skal være direktoratet i hænde senest dagen før forsendelsesdagen. Ansøgningsskemaer fås ved henvendelse i direktoratet.

Stk. 4. Uanset bestemmelserne i stk. 3 kan ansøgning om en eller to præmier for tyre og stude omsat på et slagtekvægsmarked, hvor embedsdyrlægen har mulighed for at udstede kvægpas, indsendes til direktoratet samme dag, som forsendelsen finder sted. Direktoratet skal i disse tilfælde have ansøgningen i hænde inden tidspunktet for udførelsen.

Stk. 5. Medvirker en anden person end producenten som afsender ved forsendelse af dyret til et andet medlemsland, jf. stk. 1, er producentens mulighed for præmie afhængig af rigtigheden af de af afsenderen afgivne erklæringer om forsendelsen.

Stk. 6. Plantedirektoratet har adgang til at foretage kontrol hos afsenderen, jf. stk. 5. Afsenderen skal opbevare de til ordningens gennemførelse nødvendige dokumenter og fortegnelser i mindst 5 år regnet fra udgangen af hvert ansøgningsår.

Stk. 7. For dyr, jf. stk. 1, der forsendes til et andet medlemsland, skal ansøgeren sikre sig, at kvægpasset, der følger dyr ved forsendelse til et andet medlemsland, oplyser, om der i Danmark er søgt eller søges om den særlige handyrpræmie for tyre og stude for dyret.

§ 14. Den særlige handyrpræmie for tyre og stude kan søges for et ubegrænset antal handyr pr. bedrift.

Stk. 2. Overskrides det årlige nationale præmieloft, sker der en forholdsmæssig nedsættelse af antallet af præmier til tyre og stude fra alle producenter, der har søgt om præmier i det pågældende ansøgningsår.

Kapitel 6

Fælles betingelser for slagtepræmien og den særlige handyrpræmie for tyre og stude

§ 15. Indberetning om stedfundne slagtninger på slagterierne af de kategorier af kvæg, som kan være omfattet af slagtepræmien og den særlige handyrpræmie for tyre og stude, indsendes elektronisk for hver enkelt producent efter anvisning til Direktoratet for FødevareErhverv. Indberetningen skal være direktoratet i hænde senest seks måneder efter hver slagtning, dog aldrig senere end udgangen af februar måned det efterfølgende kalenderår.

Stk. 2. De modtagne indberetninger om stedfundne slagtninger af de enkelte producenters dyr i hvert kalenderår betragtes som en ansøgning om henholdsvis slagtepræmie og den særlige handyrpræmie for tyre og stude for det pågældende kalenderår, når direktoratet ved krydskontrol med det Centrale Husdyrbrugsregister har konstateret, at betingelserne for præmieudbetaling er overholdt.

Stk. 3. Hvis en uges slagtninger er omfattet af to kalenderår, skal der foretages særskilte indberetninger.

Stk. 4. Skal præmien udbetales til en anden producent end den, hvorfra dyret leveres til slagtning, skal der anvendes en producenterklæring. Direktoratet giver nærmere anvisning herfor. Erklæringen skal af slagteriet indsendes til direktoratet inden for de i stk. 1 nævnte frister. Formularen til en producenterklæring fås ved henvendelse i direktoratet eller på slagteriet.

Stk. 5. Producenterklæringen skal være slagteriet i hænde inden fredagen i ugen efter slagtningen.

Stk. 6. Kontrol med dyrets køn samt slagtet vægt for tyre, stude og kalve foretages på slagterier med klassificering af Klassificeringsudvalget for Svin, Kvæg og Får. På de øvrige slagterier foretages kontrollen hermed af Veterinærkontrollen. Kontrol med overholdelse af øvrige bestemmelser, jf. stk. 1, foretages på slagterierne af Veterinærkontrollen.

Stk. 7. Slagterierne skal opbevare de til ordningernes gennemførelse på slagterierne nødvendige dokumenter og fortegnelser i mindst 5 år regnet fra udgangen af hvert enkelt ansøgningsår.

§ 16. Producenter er for hvert ansøgningsår tilmeldt henholdsvis slagtepræmieordningen og ordningen om den særlige handyrpræmie for tyre og stude, når Direktoratet for FødevareErhverv modtager indberetning om det eller de første dyr, som producenten har fået slagtet i det pågældende ansøgningsår.

Stk. 2. Producenter, der ikke ønsker at være tilmeldt ordningerne, kan på ethvert tidspunkt i et ansøgningsår ved skriftlig henvendelse til direktoratet framelde sig hver enkelt af ordningerne med virkning fra frameldingens modtagelse i direktoratet og til udgangen af ansøgningsåret.

§ 17. En ansøgning om præmie ved udførsel til tredjeland af dyr, omfattet af slagtepræmieordningen og ordningen om den særlige handyrpræmie for tyre og stude, skal være Direktoratet for FødevareErhverv i hænde senest 6 måneder efter den dato, hvor dyret forlod Fællesskabets toldområde. Ingen ansøgning kan dog modtages senere end udgangen af februar måned i det følgende kalenderår, medmindre der foreligger ekstraordinære omstændigheder.

Stk. 2. Ansøgningsskemaer fås ved henvendelse i direktoratet.

Kapitel 7

Bestemmelser om slagtepræmien og den supplerende slagtepræmie

§ 18. Producenter, der søger om slagtepræmie ved forsendelse af dyr til et andet medlemsland, skal drage omsorg for, at attestation for slagtningen fremlægges for Direktoratet for FødevareErhverv inden 6 måneder efter tidspunktet for slagtningen i det andet medlemsland. Ingen attestation kan dog modtages senere end udgangen af februar måned det efterfølgende kalenderår, medmindre der foreligger ekstraordinære omstændigheder.

§ 19. Fra den i henhold til EU-reglerne fastsatte årlige bevilling udbetales en supplerende slagtepræmie til tyre og stude med en slagtevægt på mindst 185 kg, og som har opnået slagtepræmie. Den supplerende slagtepræmie kan også opnås til dyr, der forsendes til et andet medlemsland eller udføres til tredjeland. Slagtevægten på 185 kg kan dokumenteres ved bevis for slagtevægten fra det slagteri i et andet medlemsland, hvor dyret er slagtet eller ved en konstateret levende vægt for dyret på mindst 340 kg ved forsendelse eller udførsel fra Danmark.

Stk. 2. Den supplerende slagtepræmie udbetales med følgende beløb og efter følgende prioritering:

1)   Tyre og stude, der ikke har opnået den særlige handyrpræmie for tyre og stude det pågældende ansøgningsår, opnår for ansøgningsåret 2002 og følgende ansøgningsår kr. 500,00 pr. opnået slagtepræmie.

2)   Samtlige tyre og stude, uanset om de har opnået den særlige handyrpræmie for tyre og stude, efter ligelig fordeling af den resterende del af bevillingen.

Kapitel 8

Bestemmelser om præmie for ammekøer, kvier og moderfår

§ 20. Adgangen til at modtage præmie for ammekøer og kvier er uafhængig af størrelsen af producentens mælkekvote.

§ 21. Ansøgning om præmie for ammekøer og kvier indgives til Direktoratet for FødevareErhverv i form af en underskrevet erklæring, som fås i direktoratet.

Stk. 2. Den i stk. 1 nævnte erklæring kan efter anvisning fra direktoratet indgives elektronisk ved brug af adgangskode.

Stk. 3. Perioden for indsendelsen af den i stk. 1 og 2 nævnte erklæring for ammekøer og kvier begynder den 1. april og udløber den 30. juni. Holdeperioden for ammekøer og kvier begynder dagen efter, at direktoratet har modtaget den i stk. 1 og 2 nævnte erklæring.

Stk. 4. Ved afslutningen af holdeperioden betragtes kvier og/eller ammekøer, som omfattet af en endelig ansøgning om ammekopræmie, når direktoratet ved en krydskontrol med Det Centrale Husdyrbrugsregister har konstateret, at betingelserne for præmieudbetaling er overholdt.

§ 22. Ansøgning om præmie for moderfår indgives til Direktoratet for FødevareErhverv på ansøgningsskemaer, som fås i direktoratet. Ansøgningen skal omfatte mindst 10 moderfår.

Stk. 2. Ansøgningsperioden for ansøgning om præmie for moderfår begynder den 1. marts og udløber den 31. marts.

Stk. 3. Moderfårsproducenter i ugunstigt stillede landbrugsområder, der ansøger om tillægspræmie, skal til direktoratet afgive en særskilt erklæring herom i forbindelse med ansøgning om hektarstøtte.

§ 23. Producenter af moderfår, der er berettiget til moderfårspræmie, opnår en supplerende betaling for hvert moderfår.

§ 24. Ansøgning om tildeling af gratis præmierettigheder for ammekøer, kvier og moderfår fra de natio~nale reserver indgives til Direktoratet for FødevareErhverv på ansøgningsskemaer, som kan rekvireres i direktoratet.

Stk. 2. Ansøgningen skal være direktoratet i hænde senest den 15. februar for deltagelse i tildelingen af præmierettigheder for moderfår for det pågældende ansøgningsår.

Stk. 3. Ansøgningen skal være direktoratet i hænde senest den 31. december for deltagelse i tildelingen af præmierettigheder for ammekøer og kvier for det følgende kalenderår.

Stk. 4. Tildeling af gratis præmierettigheder for ammekøer, kvier og moderfår foretages efter følgende prioritering, jf. dog stk. 5:

1)   Ansøgere, hvis bedrift er beliggende i et ugunstigt stillet landbrugsområde.

2)   Ansøgere, der er fyldt 26 år senest den 31. december i ansøgningsåret, idet unge ansøgere får tildelt præmierettigheder først.

3)   Øvrige ansøgere, der er fyldt 18 år senest den 31. december i ansøgningsåret, idet ældre ansøgere får tildelt præmierettigheder først.

4)   Aktie- og anpartsselskaber samt fonde efter en ligelig og forholdsmæssig fordeling.

Stk. 5. Ansøgere, som søger om mere end 25 præmierettigheder for ammekøer og kvier eller mere end 200 præmierettigheder for moderfår, prioriteres dog lavest for så vidt angår den del af ansøgningen, der ligger udover henholdsvis 25 og 200 præmierettigheder.

§ 25. Der skal i hvert ansøgningsår ansøges om et vist antal præmier for ammekøer og kvier for at fastholde disse. Udnyttelsesprocenten fastsættes til minimum 70 pct. af antallet af producentens samlede præmierettigheder for det pågældende ansøgningsår. Ikke udnyttede rettigheder bliver inddraget med virkning for det efterfølgende år.

Stk. 2. Der skal i hvert ansøgningsår ansøges om et vist antal præmier for moderfår for at fastholde disse. Udnyttelsesprocenten fastsættes til minimum 70 pct. af antallet af producentens samlede præmierettigheder for det pågældende ansøgningsår. Ikke udnyttede rettigheder bliver inddraget med virkning for det efterfølgende år.

§ 26. Overdragelse af præmierettigheder skal skriftligt meddeles Direktoratet for FødevareErhverv. For at overdragelsen kan få virkning for det pågældende ansøgningsår, skal meddelelsen senest være direktoratet i hænde, når producenten, der modtager præmierettighederne, indgiver ansøgning, dog senest den 31. marts for moderfårspræmierettigheder, og senest den 30. juni for ammekopræmierettigheder.

Stk. 2. Ved permanent overdragelse af præmierettigheder uden samtidig overdragelse af bedriften inddrages 10 pct. af de overdragne præmierettigheder til den nationale reserve. Det inddragne antal præmierettigheder rundes ned til nærmeste hele antal præmierettigheder, dog minimum én præmierettighed for moderfår.

Stk. 3. Delvis overdragelse af præmierettigheder til moderfår uden samtidig overdragelse af bedriften skal, idet der ikke er noget mindstekrav for producenter med mindre end 20 rettigheder,   mindst omfatte:

1)   5 rettigheder for producenter, som har mindst 20 og højst 99 rettigheder.

2)   10 rettigheder for producenter, som har mindst 100 rettigheder.

Stk. 4. Overdragelse af præmierettigheder for ammekøer og kvier kan omfatte en enkelt præmierettighed.

Kapitel 9

Bestemmelser om ekstensiveringspræmien

§ 27. Producenter, der får udbetalt den særlige handyrpræmie for tyre og stude eller præmie for ammekøer og kvier, kan for samme ansøgningsår opnå en ekstensiveringspræmie som et tillæg til hver opnået præmie.

Stk. 2. I ansøgningsåret 2002 og de følgende år er ekstensiveringspræmien på 40 euro ved en belægningsgrad på 1,4 storkreatur pr. ha eller derover, men ikke over 1,8 storkreatur pr. ha og 80 euro ved en belægningsgrad på mindre end 1,4 storkreatur pr. ha

§ 28. Antallet af storkreaturer vedrørende kvæg i besætningen opgøres på grundlag af oplysninger i det Centrale Husdyrbrugsregister om varigheden af det enkelte dyrs tilstedeværelse i besætningen i det pågældende ansøgningsår.

Kapitel 10

Straffe- og ikrafttrædelsesbestemmelser

§ 29. Overtrædelse af § 13, stk. 6 og § 15, stk. 1 og 7 kan straffes med bøde.

Stk. 2. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

§ 30. Klage over afgørelser truffet efter denne bekendtgørelse indgives efter reglerne i bekendtgørelse om Direktoratet for FødevareErhvervs opgaver og beføjelser.

§ 31. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april 2003.

Stk. 2. Bekendtgørelse nr. 190 af 2. april 2002 om ydelse af præmier for husdyr ophæves.

Direktoratet for FødevareErhverv, den 19. marts 2003

Arent B. Josefsen

/Steen Søndergaard

Officielle noter

1) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, som er nødvendige for anvendelsen af følgende forordninger:

For oksekød: Rådets forordning (EF) nr. 1254/99 af 17. maj 1999 om den fælles markedsordning for oksekød med senere ændringer.

Kommissionens forordning (EF) nr. 2342/99 af 28. oktober 1999 om gennemførelsesbestemmelser for Rådets forordning (EF) nr. 1254/99 om den fælles markedsordning for oksekød, for så vidt angår præmieordningerne med senere ændringer.

For fårekød: Rådets forordning (EF) nr. 2529/01 af 19. december 2001 om den fælles markedsordning for fåre- og gedekød.

Kommissionens forordning (EØF) nr. 2550/01 af 21. december 2001 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 2529/01 om den fælles markedsordning for fåre- og gedekød for så vidt angår præmieordningerne og om ændring af forordning 2419/01.

Generelt: Rådets forordning (EØF) nr. 3508/92 af 27. november 1992 om et integreret system for forvaltning og kontrol af visse EF-støtteordninger med senere ændringer.

Kommissionens forordning (EØF) nr. 2419/01 af 11. december 2001 om gennemførelsesbestemmelser for det integrerede system for forvaltning og kontrol af visse EF-støtteordninger, der indførtes med Rådets forordning (EØF) nr. 3508/92.

I bekendtgørelsen er medtaget visse bestemmelser fra ovennævnte forordninger. Ifølge artikel 249 i EF-traktaten gælder en forordning umiddelbart i hver medlemsstat. Gengivelse af disse bestemmelser i bekendtgørelsen er således udelukkende begrundet i praktiske hensyn og berører ikke de nævnte forordningers umiddelbare gyldighed i Danmark.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024