Opbakning til nyt ernæringsmærke

NYHED: Både fødevarebranchen og forbrugerorganisation bakker op om nyt ministerforslag til ernæringsmærke. Det nye i forslaget er bl.a., at fødevarerne skal opdeles i 10 produktgrupper og vurderes efter indhold af fedt, mættet fedt, sukker og fibre.
Fakta
Forslaget

  • I det nye udspil er fødevarerne opdelt i 10 produktgrupper. Inden for hver gruppe gives karakter efter, hvor meget fedt, mættet fedt, sukker og fibre, der er i den enkelte fødevare.

  • Ordningen giver lige som i den oprindelige model mulighed for at mærke både de produkter, man kan spise mest af, de produkter man bør spise mindre af og de produkter, som man bør spise mindst af.

    Læs ministerens udspil her


  • Kilde: Altinget
    Fødevarer skal mærkes, så forbrugerne lettere kan skelne de sunde fødevarer fra de usunde eller knapt så usunde.

    Det mener forbrugerministeren, derfor fremlagde han mandag et nyt forslag til et såkaldt ernæringsmærke.

    Og forslaget bliver da også - til forskel fra hans forslag tidligere på året - positivt modtaget af både fødevareindustrien, dagligvarehandelen og Forbrugerrådet.

    Fornuftigt kompromis
    "Det ser ud som om, ministeren er kommet frem til et rigtig fornuftigt kompromis, som lægger sig godt op af de officielle kostråd," siger fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, Gitte Gross.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024