Oppositionen finder fælles fodslag

Oppositionspartierne står til at få flertal i meningsmålingerne, og S, R, SF og EL er i de seneste uger blevet enige om flere fælles udspil. Kristendemokraterne er også med i flere forslag. Analyse af Mette Dyrskjøt.
Mette Dyrskjøt
Fakta
Det seneste snit af meningsmålingerne fra februar giver S, R, SF og EL et flertal på 91 mandater, mens hverken Kristendemokraterne eller CD klarer spærregrænsen.

Kilde: Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen
Oppositionspartierne har i de seneste uger fundet fælles fodslag på en række områder. De er blandt andet enige om et fælles udspil til en Vandmiljøplan III, de vil have kønsopdelte lønstatistikker og står sammen om homoseksuelles ret til at adoptere.

Hvis der var valg i morgen, ville oppositionspartierne - Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten - have flertal. Derfor giver de fælles udspil en lille forsmag på, hvilken politik et nyt sammensat Folketing vil gennemføre.

Kristendemokraterne med i flere forslag
Kristendemokraterne har meldt ud, at det langt fra er givet, at de vil pege på en borgerlig statsministerkandidat efter næste folketingsvalg. Og partiet har tilsyneladende heller ikke svært ved at finde fælles fodslag med S, R, SF og EL.

Kristendemokraterne er med i udspillet til Vandmiljøplan III og bakker op om forslaget til kønsopdelte lønstatistikker. Men venstrefløjen skal nok ikke forvente stemmer fra Kristendemokraterne, når talen kommer på homoseksuelles ret til at adoptere.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024