Oppositionen tilfreds med slagterihygiejne

HYGIEJNE: Ingen forbrugere skal udsættes for risici, når de spiser dansk svinekød, og derfor skal kontrollen af rengøringen på de danske svineslagterier være god, slog fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) fast i samråd. Og nu er kontrollen tilfredsstillende, blev både S, SF og V enige om.
Både rengøringen på de danske svineslagterier og kontrollen af den er blevet bedre i 2008.
Både rengøringen på de danske svineslagterier og kontrollen af den er blevet bedre i 2008.Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Det er godt at få konstateret, at vores system virker. Hvis der er forhold, som ikke er i orden, så tager vi fat i det - for vi vil have en ordentlig kontrol. Vi vil ikke have, at der kommer nogen udefra og siger, at rengøringsstandarden på slagterierne ikke er god nok.

Bjarne Laustsen
Fødevareordfører (S)

Der skal være rent på de danske svineslagterier - og det er der også. Det var konklusionen på et samråd med fødevareministeren i går onsdag.

Baggrunden for samrådet var nogle artikler i B.T. fra slutningen af 2008 om manglende kontrol af hygiejnen på danske svineslagterier og lukninger af flere slagterivirksomheder. Det fik fødevareordfører Bjarne Laustsen (S) op af stolen, og han kaldte ministeren i samråd.

I går forklarede ministeren, at ingen danske slagterier på noget tidspunkt har været lukkede, og at problemerne i 2007 var små, og at Fødevarestyrelsen allerede har taget hånd om sagen. Det er dog især de berygtede inspektioner udført af de amerikanske myndigheder, der har voldt problemer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024